Flygel i kirkene

I kirkene på Vestvågøy finnes flere flygler av svært god kvalitet, og som gjerne benyttes av lokale utøvere og mer internasjonalt anerkjente musikere.

Borge kirke

Lovordene om dette praktfulle instrumentet i Borge kirke er formidable. Det blir sett på som et av verdens beste flygel!

Det er et Steinway & Sons konsertflygel, modell D-274 (for de interesserte). Dette instrumentet har stått i Sofienberg kirke før det kom til Borge kirke i februar 2009, og da var det 2 år gammelt. Det ble innviet 1.mai samme år med en svær konsert hvor man fikk vist frem omfanget til dette instrumentet og hvor godt det funker; klassiske verk, jazz, akkompagnement, samspill, etc.

Det har blitt benyttet til Leif Ove Andsnes siste innspilling med Det Norske Kammerorkester, for å si litt om kvalitetsstemplet på dette instrumentet.

Buksnes kirke

Leif Ove Andsnes har også vært involvert i å skaffe flygel til Buksnes kirke. Flygelet, bygd i rød mahogny, er fra 1987, men som Andsnes sier: «Det bygges ikke så gode instrumenter i dag».

Et slikt instrument er av stor betydning for musikklivet på Vestvågøy.

Buksnes menighet kjøpte inn flygelet i samarbeid med Lofoten internasjonale kammermusikkfestival etter å ha solgt sitt gamle flygel. Mellomlegget på kr 200.000 er de nå i gang med å dekke inn. Det er fortsatt mulig å gi et bidrag til finansiering av kjøpet: Vipps til 526984 eller bankkonto 4550.20.30187

Flygelet ble innviet i Buksnes kirke under konsert med blant andre organist Andrey Pirozhkov i februar 2019. Og i januar 2020 har Leif Ove Andsnes valgt å gjøre en av sine solokonserter nettopp på dette instrumentet.

Stamsund kirke

Dette Steinway & Sons konsertflygel, modell D-274, blir betegnet som et av de flotteste flyglene i Norge, i et kirkerom med en flott akustikk.