Flygel i Buksnes kirke

Leif Ove Andsnes har også vært involvert i å skaffe flygel til Buksnes kirke. Flygelet, bygd i rød mahogny, er fra 1987, men som Andsnes sier: «Det bygges ikke så gode instrumenter i dag».

Et slikt instrument er av stor betydning for musikklivet på Vestvågøy.

Buksnes menighet kjøpte inn flygelet i samarbeid med Lofoten internasjonale kammermusikkfestival etter å ha solgt sitt gamle flygel. Mellomlegget på kr 200.000 er de nå i gang med å dekke inn. Det er fortsatt mulig å gi et bidrag til finansiering av kjøpet: Vipps til 526984 eller bankkonto 4550.20.30187

Link forteller historien om det nye, røde flygelet i Buksnes kirke, og du kan lese den her.

Flygelet ble innviet i Buksnes kirke under konsert med blant andre organist Andrey Pirozhkov i februar 2019. Og i januar 2020 har Leif Ove Andsnes valgt å gjøre en av sine solokonserter nettopp på dette instrumentet.

Lofoten internasjonale Kammermusikkfestival har også forttalt historien om hvordan Buksnes kirke fikk sitt første flygel, den kan du lese her.