Du kan gjøre en forskjell!


Vårt vennskapssykehus i Nepal er hardt rammet av Covid-19-situasjonen. Kirka på Vestvågøy samler nå inn penger til sykehusets viktige arbeid, spesielt for vordende mødre og nyfødte barn. Ditt bidrag kan gjøre en viktig forskjell!

Sykehuset i Okhaldungha har i en årrekke vært vennskapssykehus for Kirka på Vestvågøy.  Mange har vært i aksjon med å strikke babytepper, luer og sokker, og menighetene har støttet sykehuset økonomisk.

I disse koronatider, rammes sykehuset og deres pasienter svært hardt, på flere måter.  Manglende offerinntekter fra menighetene i Norge og andre land, har gjort at organisasjonene som støtter sykehuset ikke har kunnet bidra slik som vanlig.  Når nå viruset begynner å spre seg i Nepal, gir det svært vanskelige forhold både på og utenfor sykehuset.  Og som så ofte ellers i kriser, er kvinner særlig utsatt.  Vi har allerede fått høre at barselkvinner er død, pga at de ikke kom seg til sykehuset pga frykt for smitte.

Vil du lese mer om arbeidet ved sykehuset, klikk her

Smittevernstiltak er ressurskrevende i Nepal, som i Norge:

  • Ett sett smittevernutstyr kr.450,-
  • Lønn til sykepleier for en uke kr.933,-
  • Ett døgn for en koronapasient på sykehus kr.1000,-
  • Hygienesett (såpe, vaskemiddel, antibac og ansiktsmaske) kr.75,-

I løpet av de neste 14.dagene vil kirka på Vestvågøy gjennomføre en innsamlingsaksjon til sykehuset i Okhaldungha.

I løpet av koronatida har det bare fra Vestvågøy vært et bortfall på ca.10.000 i offerinntekter.  Du som gir 100,- eller mer, er med i trekninga av en brødkurv med div. innhold som er sponset av bedrifter og privatpersoner fra hele øya. Trekning av brødkurv onsdag 1.juli

Blir du med og gjør en forskjell, kan du bidra på tre måter.  Gi via vipps: 526984  eller kontonr. 4550 20 30 187 (merk Nepal) eller via Facebookinnsamlingen til Kirka på Vestvågøy.   https://www.facebook.com/donate/572696016763364/

 På forhånd tusen takk for ditt bidrag!                                    

 

 

 Et tilbakeblikk til oktober 2012:

Frode Wigum, Heidi Rasmussen-Åland, Sondre  Gran og Torstein Ulla Pedersen reiste til Nepal og  fjellbyen Okhaldhunga hvor de besøkte  vennskapssykehuset til menighetene på  Vestvågøy.

 

Tilbake

Del