Kirkekontoret stengt for publikumsbesøk


Nå ber vi publikum ta kontakt med oss på telefon og e-post, i stedet for å møte opp på kontoret. Vi vil tilrettelegge for gjennomføring av begravelser, dåp og vielser, etter avtale med familiene.

 

Kirka på Vestvågøy følger myndighetenes siste anbefalinger og har valgt å innføre restriksjoner for aktiviteter som samler mange mennesker.

Vestvågøy kirkekontor i Buksnes menighetshus (Tamyra 24, Leknes) og i Borge kirke er nå stengt for publikumsbesøk.

Vi oppfordrer publikum til å ta kontakt med oss på telefon og/eller e-post. Sentralbordet er åpent mandag-fredag kl 10-14, telefon 76056730, og kirkevergen har direktenummer 40449959. Du kan også sende e-post til: post@vestvagoy.kirken.no. Vi behandler saker fortløpende og svarer så fort vi har anledning.

 

Planlagte arrangement som ikke vil bli gjennomført er blant annet:

- Babysang, korøvelser og kirkeklubb utgår.

- Bibel foredrag og salmekveld blir satt opp på et senere tidspunkt.

- Formiddagstreffet som var avtalt 1. april er avlyst.

- Bygdekveld i Knutstad kapell 8. april er avlyst.

- Felles barnehagearrangement før påske er avlyst.

Vi vil gi løpende informasjon om planlagt avvikling av konfirmasjon og andre enkeltarrangementer.

Her kan du lese om våre generelle forholdsregler.

 

Å holde humøret oppe gjør oss mer motstandsdyktige. Ønsker du noen å prate med?

Det er naturlig at mennesker reagerer forskjellig i den situasjonen samfunnet vårt nå befinner seg i. Omstilling, praktiske tilpasninger og usikkerhet om framtida har blitt en del av hverdagen. Dette kan gi ulike utslag og spørsmål, tanker og følelser. Det kan være godt å ha noen å prate med akkurat nå, om løst og fast, og generelt om det som opptar deg. Om du ikke kjenner noen du kan ta en telefon til, så ønsker kirka på Vestvågøy å være tilgjengelig.

Diakonitjenesten har utstrakt kontakt med innbyggere som vi er kjent med at kan ønske å ha noen å snakke med. Om du ikke er kjent med prest eller diakon fra før, så kan du kontakte oss for å be om å bli oppringt, eller selv ta kontakt på vår nyopprettede PRATE-TELEFON på nummer 40449957 (tirs-tors 12-15, vanlig mobiltelefon-takst). Les mer om dette tilbudet her.

 

Nå må vi bare vente til dette går over - sitte rolig i båten mens det stormer - og imens kan vi støtte hverandre, og hjelpe til med å unngå spre smitte!

 

Kommunepsykologene i Vestvågøy har skrevet innlegg om hvordan vi kan reagere i en slik situasjon. Innleggene kan du lese på kommunens hjemmeside: Råd fra kommunepsykolog Adele Eilertsen og råd fra kommunepsykolog for barn og ungdom, Mari Cæsar

Tilbake