Alt av helgens gudstjenester og arrangement er avlyst


I lys av de nye og strenge tiltakene regjeringen har iverksatt, følger Kirka på Vestvågøy oppfordringen fra Kirkerådet, og avlyser alle gudstjenester og andre åpne arrangementer.

 

[BILDETEKST]

Tiltaket gjelder i første omgang fra og med 12. mars kl. 18.00 til og med 26. mars.

- Vi er opptatt av at kirken skal være tilstede for folk som vil ha fellesskap for bønn, samtale og fellesskap. Samtidig må vi være med på den nasjonale innsatsen mot koronavirus. Derfor må vi endre kirkens tilbud, og gå bort fra fysiske gudstjenester og samlinger inntil videre, sier konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt.

I mellomtiden oppfordres publikum til å oppsøke kirke på nett.

- Vi ønsker fortsatt å være tilstede for alle som vil be, ha noen å snakke med eller oppleve et fellesskap, men det må skje via radio, nett og facebook. Publikum oppfordres til å følge kirken på sosiale medier og nettsidene våre, og kontakte den lokale menigheten på telefon eller nett, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Kan gjøre lokale unntak for dåp, begravelse og vigsel

I løpet av denne perioden, kan det avholdes begravelser eller andre kirkelige handlinger i samråd med lokale helsemyndigheter og de involverte.

- Det er kun strengt nødvendige aktiviteter som kan gjennomføres slik situasjonen er nå, og det må gjøres i samråd med helsemyndighetene, sier Vad Nilsen.

 

Viser forøvrig til  artikkel om forholdsregler fra Kirka på Vestvågøy
 

Hvis du har flere spørsmål, ta kontakt med kirkevergen i Vestvågøy på telefon 76056730 i ordinær kontortid, eller på epost til kirkevergen.

 

 

Tilbake