Kvinnenes internasjonale bønnedag


Vi ønsker alle kvinner velkommen til en felles markering av bønnedagen i Stamsund kirke, fredag den 5. mars kl. 12.00. 

Årets illustrasjon «Syklonen Pam 13. mars 2015» er malt av Vanuatus mest kjente kunstner Juliette Pita (1964).

Velkommen til å feire kvinnenes internasjonale bønnedag!

Vi ønsker alle kvinner velkommen til en felles markering av bønnedagen i Stamsund kirke, fredag den 5. mars kl. 12.00.  Årets tema er "Bygg på fast grunn".

Kvinnens internasjonale bønnedag ble startet av kvinner i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden de så blant immigranter og etterkommere av slaver. Kvinner fra ulike kirkesamfunn samlet seg om en felles bønnedag for disse. Noen år senere ble det satt fokus også på de globale utfordringene.

I dag har bønnedagen komiteer i mer enn 170 land og regioner. Kvinnenes internasjonale bønnedag ønsker å knytte ulike raser og tradisjoner sammen i et tettere fellesskap, så de får økt forståelse for hverandre og bedre kan hjelpe og støtte hverandre gjennom bønn.

Om man sitter alene på denne dagen, så kan det være godt å vite at man er sammen med mange med det samme fokuset på bønn, rundt om i hele verden. Det er godt å kunne være sammen, også på denne måten. Bønn forandrer og fordyper, bønn gjør noe med oss.

I år blir det også en digital bønnesamling for de som ønsker å delta over nett. Her er linken til denne:  Digital bønnesamling

Årets bønnedagskomite kommer fra Vanuatu, et lite land i stillehavet. Komiteen vil gjerne utvikle tiltak for hjelp til unge landsbykvinner ved å skape arbeid og mulighet for utdanning, De ønsker også å kunne hjelpe til med helseprogram som er siktet inn mot svangerskap og fødsel, barnehelse og kreft. Det er mulig å gi til dette prosjektet på:

Vipps 94418 (merk med KIB i meldingsfeltet)

Bankkonto 3000 16 16869

Klikk her for mer informasjon om den internasjonale bønnedagen.

 

 

 

 

 

Tilbake

Del