Gudstjenester i Vestvågøy


Det lanseres stadig nye, ulike format på gudstjenester, og ting går seg til etterhvert. Gudstjeneste skal det bli!

Fra utegudstjeneste ved Buksnes kirke. Foto: Jakob Eitrheim

 

Hverdagen påvirkes for de aller fleste for tiden av en spesiell "aktør", som kom ubedt. Koronaviruset, og stadig endrede smittevernbehov, gjør det vanskelig å planlegge - også for gudstjenester. Men det er fortsatt mye vi kan gjøre. Selv om forutsetningene stadig endres, anstrenger vi oss for å invitere til hyggelige møter i en trygg og smittefri arena.

Så langt har vi prøvd oss på digitale sendinger i ulike format, utendørs samling med eller uten bål, og varierte innedørs gudstjenester for kun noen personer om gangen. Kanskje vil vaksineprogrammet gi nye muligheter, slik at vi snart kan nærme oss en "normal" igjen. 

Åndelig og sosialt påfyll er like nødvendig som å vaske seg
- forebyggende og oppfriskende!

 

Foreløpig blir gudstjenestene planlagt fra uke til uke - så dere får ha tålmodighet med at detaljene kommer noe sent. Vi informerer så snart vi kan, i ulike kanaler:

  • det kommer annonse i Lofotposten hver lørdag
  • kalender på hjemmesiden vår oppdateres jevnlig
  • på facebooksiden Kirka på Vestvågøy legger vi ut info om helgens gudstjenester på fredager
  • om gudstjenestene førstkommende søndag kan du lese her:

 

Førstkommende søndag, 21. februar, er første søndag i fastetiden

GUDSTJENESTER:

  • Hol kirke kl 11:00 Utendørs gudstjeneste. Ved sokneprest Eimund K. Nordberg og organist Andrey Pirozhkov. Nattverd inne i kirka (10 personer om gangen). Kle deg godt og ta gjerne med noe å sitte på. Værforbehold.

OPPDATERING, 20.02 KL 18:20. Det meldes sørøstlig stiv og til dels sterk kuling søndag 20. feb og vi avlyser derfor utendørs og har gudstjeneste innendørs for inntil 10 personer.
 

  • Borge kirke kl 11:00 og eventuelt kl 11:30  Mini-gudstjeneste. Ved prest Kjersti Bildøe Ryan og kantor Ken-Gøran Mikkelsen. Kommer det flere enn 10 personer kl 11:00 blir det servert kaffe og noe attåt til de som må vente en halvtime på neste.

Hjertelig velkommen!

Neste søndag har vi også en foreløpig plan - så får vi se hva som skjer.

 

Øvrige kirkelige seremonier i disse tider:

DÅP - BEGRAVELSE - BRYLLUP

Vi gjør tilpasninger for dåp i ordinære gudstjenester, i den grad det er mulig - eller tilrettelegger for lukket dåpsseremoni med maks 10 personer tilstede. Les mer om dåp generelt her, eller kontakt med kirkekontoret for nærmere informasjon om mulighetene.

I begravelser kan det være inntil 50 personer tilstede i kirkerommet. (I Valberg kirke er det maks 22 personer, og 26 i Hol kirke.) Antallet kan vurderes ut fra familierelasjoner. Mer informasjon her.

Vielse kan gjennomføres med 10 personer tilstede. Ta kontakt med kirkekontoret for mer informasjon, eller les om bryllup på hjemmesiden her.

 

    

Tilbake

Del