Smittevernforsvarlig juletid i Kirka på Vestvågøy


Få med deg oppdaterte smittevernregler for kirkene på Vestvågøy i jule- og nyttårshøytiden.

 

Forrige uke kom det nye føringer fra nasjonale helsemyndigheter om smittevern. Kirkerådet og øvrige kirkelige organisasjoner har deretter kommet med anbefalinger om gjennomføring av arrangementer i kirkene i forbindelse med jule- og nyttårshøytiden.

 

Kirka på Vestvågøy har på bakgrunn av dette gjenomgått hvilke muligheter vi har for tilrettelegging i de enkelte kirkene, og utarbeidet nye smittevernplaner. Dette vil igjen legge føringer for hvilke kirker som blir brukt og hvordan gudstjenester og andre arrangementer i kirka vil bli denne "annerledesjula".

 

Noen gudstjenester er erstattet med åpen kirke. Ved åpen kirke kan du komme og gå når du vil, innen tidsrommet kirken er åpen. Det vil være musikkinnslag og tekstlesning flere ganger mens kirka er åpen.

 

Du får full oversikt over julens program på en annen side - trykk her for å komme dit.

 

Dersom smittesituasjonen på øya endres, eller det blir endring i krav fra myndighetene kan enkelte gudstjenester og arrangementer bli avlyst.

 

De grunnleggende "tre store" gjelder fortsatt:

  • Vask hender. I kirkene har vi håndvask og sprit tilgjengelig når du kommer og går.
  • Hold avstand. Minimum 1 meter til alle som ikke er i samme husstand. 2 meters avstand anbefales i forbindelse med sang.
  • Om du ikke er helt frisk ønsker vi at du holder deg hjemme. Digitale gudstjenester fra Vestvågøy overføres på julaften kl 15:00 og 1. juledag kl 13:00. Se overføringene her.

 

  • Det kan være samlet inntil 50 personer i kirken samtidig. Noen gudstjenester vil derfor være kun for inviterte.
  • Ved fellessang anbefales det to meters avstand mellom alle som ikke er i samme husstand. 

 

Les mer om de nasjonale smittevernreglene for kirka her

 

Tilbake

Del