Nye regler for registrering i kirkeregisteret


Ny lov om tros- og livssynssamfunn trer i kraft 1. januar 2021.

Alle tilhørige vil da bli slettet fra kirkens registre.

 

 

Kirka har i alle år fulgt opp det som er bestemt av Stortinget om registrering av alle barn der minst en av foreldrene er døpt og medlem i Den norske kirke.

 

Samfunnet endres, og denne lovgivningen har nå gått ut av tiden. Ny lov om tros- og livssynssamfunn trer i kraft 1. januar 2021. I henhold til den nye loven vil alle tilhørige bli slettet fra kirkens register. Tilhørige i kirka er de som har en eller flere foreldre som er medlemmer, men som selv ikke er innmeldt som medlem.

 

Det sendes i disse dager ut brev fra Den norske kirke sentralt til alle tilhørige i alderen 15-18 år.  Du kan lese mer om dette i artikkelen fra Den norske kirke sentralt, som du kommer til ved å trykke her.

 

Dersom du som er forelder/foresatt til et barn under 15 år som i dag er registrert som tilhørig, fortsatt ønsker å motta invitasjoner til aktiviteter for barn i kirken, må du oppgi navn og fødselsdato for barnet på Min side. Du logger deg inn med ID-porten.

 

Dersom du er mellom 15 og 18 år og står registrert som tilhørig, må du bli medlem i kirken for å få tilsendt informasjon. Les mer om dåp og medlemskap i kirken her.

Alle barn som er tilhørige slettes fra kirkens medlemsregister.

 

Kirka på Vestvågøy tilbyr alle som ønsker det å motta informasjon om våre aktiviteter lokalt - uavhengig av medlemsskap. Om du ønsker å bli informert om aktiviteter eller tilbud fra Kirka på Vestvågøy for deg eller barna dine kan du selv melde deg på Nyhetsbrev fra oss, som sendes ut på e-post ca hver fjortende dag. Trykk her for å komme til påmeldingssiden.

 

Tilbake

Del