Ordinasjon for sokneprest Kjersti Bildøe Ryan


Velkommen til ordinasjonsgudstjeneste i Lofotkatedralen søndag 15. november kl 11:00

Bilde: privat

 

Kjersti Bildøe Ryan ordineres til prestetjeneste i Valberg og Stamsund sokn. Den store begivenheten finner sted i Lofotkatedralen i Kabelvåg på søndag 15. november kl 11:00.

 

Kjersti har allerede bodd en stund i Stamsund. Nå gleder hun seg til å bli bedre kjent med flere av de som bor i soknene hun skal holde til, og til å utvikle samarbeidet med menighetsrådene. For hun er ei kreativ dame, som har mange ideer til aktivitet i regi av kirka. Hun er åpen for å komme i kontakt med folket om hvordan vi kan finne sammen i tro og tvil - i gode og onde dager. 

 

"- Det er flere utfordringer knyttet til det å jobbe i Den norske kirke. Jeg skulle blant annet ønske at det kom flere på gudstjenestene om søndagene - rett og slett for at jeg føler at det budskapet vi kommer med er både sterkt og relevant. Jeg opplever ofte at det er mye tro rundt omkring, men at mange likevel ikke tar turen innom kirka. Vi må utfordre både oss selv og folk på hvorfor det er slik. Jeg vil at folk skal tenke at de kirkerommet er deres og at de kan komme hit og sitte her i både tro, tvil og trass. Det er plass til alle her."

 

Et godt eksempel er søndagens arrangement i Stamsund kirke: "Gjennom sorga går en sang". Her er musikk, sang og samtale fokusert rundt temaet å miste noen man er glad i. Pensjonert sokneprest Harold Holtermann samtaler med Nils Kaltenborn og Oddrun Finstad om tapet av sine ektefeller. Det blir solosang og felles salmesang under ledelse av kantor Ken-Gøran Mikkelsen. Kjersti prest vil lede oss gjennom denne kvelden.

I Stamsund kirke søndag 8. november kl 18:00Du kan lese mer her: Gjennom sorga går en sang. (klikk på teksten)

 

Noe av det som har størst betydning for Kjersti som prest er alle menneskemøtene. "Som prest møter man mennesker i et vidt spenn - både stolte foreldre som skal bære små barn til dåpen og konfirmanter med mye rart i kroppen som kverulerer - noe jeg synes er helt nydelig. Nå gleder jeg meg til å kunne vie folk - det har jeg ikke hatt mulighet til som vikar."

Kjersti synes også det er meningsfylt å være nært mennesker i sorg, og er ydmyk for historiene om de som har gått bort. Mennesker i sorg berører henne.

Har du abonnement på Lofotposten, kan du lese en flott artikkel om Kjersti her: Artikkel i Lofotposten

 

Kirka på Vestvågøy ønsker Kjersti tillykke med ordinasjon som sokneprest, og ser fram til fortsatt godt samarbeid i tida som kommer!

 

 

 

 

 

 

Tilbake