I møte med døden


Døden er en del av livet, men vi har alle ulike måter å forholde oss til døden.

Når en av våre nærmeste dør, er det mange følelser som skal bearbeides. 

Det er mange måter å sørge på. Alle går gjennom en eller annen form for sorgprosess. Det er vondt, men det er normalt, og noe vi alle vil oppleve. Kanskje er ikke sorgen akkurat som forventet, og folk reagerer forskjellig, enten det handler om følelser, søvn eller i hverdagslivet generelt.

Gi deg selv rom for å sørge. Det er viktig å ta vare på seg selv, men det kanskje aller viktigste er å ha noen å snakke med. På den måten kan det bli enklere å bearbeide sorgprosessen. Du kan ta kontakt med diakon, prest, lege eller andre. Det er også viktig at du som medmenneske ikke er redd for å ta kontakt med andre som sørger!

I tillegg til alle de følelsesmessige sidene, er det mange praktiske ting som må ordnes. Vi har laget en oversikt her på hjemmsiden, som kan veilede i dette praktiske arbeidet. Klikk her for å komme til veilederen. Begravelsesbyrået kan også fungere som gode hjelpere.

Gjennom planlegging av begravelsen får man også anledning til å bearbeide sorgen.

Pårørende har stor mulighet til å velge sanger og salmer som de ønsker i begravelsen, og det finnes en salmeoversikt som kan gjøre det lettere å velge.  Salmeoversikten finner du her

 

 

Vestvågøy kirkelige fellesråd har gitt ut en brosjyre med informasjon om gravferd og gravsted. Denne kan du få ved å hende deg til kirkekontoret, Tamyra 24 på Leknes (Buksnes menighetshus).

 

 

 

Du kan komme innom oss, ringe tlf. 76056730 eller sende en melding til post@vestvagoy.kirken.no

 

 

  

 

Tilbake

Del