Møt Lise, vår nye diakonimedarbeider


I dag, 1. september, starter Lise Haug å jobbe sammen med oss på kirkekontoret. Hun skal blant annet vikariere i stillingen som diakonimedarbeider for Buksnes og Hol. Vi ønsker Lise hjertelig velkommen, og har stilt henne noen spørsmål for å bli litt bedre kjent: 

 

Lise kaller seg selv for tidsoptimist. Hun påstår at hun ikke er spesielt teknisk anlagt, men har en innstilling om at det meste vil gå bra - og får det meste til, til slutt.

At det dukket opp en mulighet for å være diakonimedarbeider i Buksnes og Hol var rett og slett bra timing for Lise, som akkurat nå var klar for ny jobb. Hun er sosionom av utdanning, og har tidligere jobbet med "barn i alle aldre"; fra barnehage og barnevern til eldresenter. Med kompetanse og interesse innenfor flere av diakoniets arbeidsområder gleder hun seg til å ta fatt på jobben, som hun tenker vil være allsidig og sette henne i kontakt med mye nye folk.

 

Lise er interessert i folk og liker møter som går på tvers av alder og livssituasjon. Hun ønsker velkommen de som vil å ta kontakt med henne for å komme med innspill og ideer. Hvis du møter på Lise, så må du gjerne stoppe opp og si fra hvilke muligheter du tenker hun bør gjøre noe med.  

Du kan også sende henne en mail på: Lise.haug@vestvagoy.kirken.no eller ringe

 

Lise er Ballstadpatriot. Hun er født og oppvokst på Ballstad, bosatt på Ballstad, og har planlagt å bo her resten av livet. Hun bobler over med kvalitetsbeskrivelser av bostedet: en fin plass, bra folk, turmuligheter, fritidstilbud, positivt for barn og for familier. 

I husstanden bor også mannen til Lise, Magnus (som er fra Oslo, og som tenker han skal ha leilighet i Oslo når han blir pensjonist) og de tre jentene deres på 4 - 8 år. De har nylig kjøpt hus, og nå er det skikkelig rotete, forteller Lise. Selv om hun lett beskriver seg selv som rotete, er målet å få det ryddig hjemme så snart som mulig.

 

På spørsmål om hva er hennes største styrker i møte med mennesker i ulike livssituasjoner, svarer Lise at hun møter alle slags folk med respekt. Og hun kan se at mennesker har mer i seg enn det man kan legge merke til ved første øyekast. 

 

Som småbarnsmor er hun opptatt av aktiviteter for familier, og kan tenke seg å legge til rette for aktiviteter som også gjør det mulig for hennes egen familie å være med. I tillegg brenner hun ekstra for ungdom som savner aktivitetstilbud, og mener at kirka bør ha tilbud til alle aldersgrupper.

 

Lise beskriver seg selv som en kreativ person som gjerne setter igang med ulike hobby-aktiviteter. Hun liker å lage ulike ting, men planlegger helst ikke hva hun skal gjøre før det skjer. Å strikke gjør hun kun en gang i året, men bruker gjerne tid med venner og familien. Etterhvert som barna blir eldre ser hun fram til å kunne gå mer på fjelltur, men akkurat nå er det mest barna i fokus.

 

Dersom Jesus hadde levd i vår tid, ser Lise for seg at han helst hadde vært å finne blant de som har det vanskelig og som har behov for noe som stiller opp for dem.

Lise er opptatt av at alle skal bli møtt med respekt og forståelse, og at alle fortjener en ny sjanse. 

 

Til sist:

Kaffe eller te? Kaffe

Fjell eller sjø? Fjell

Finklær eller jeans? Jeans

Morrafugl eller nattugle? Nattugle

By eller landsbygd? Landsbygd

Favorittårstid? Sommer 

 

 

Tilbake