Møt Kjersti - den nye presten i Stamsund og Valberg


Dersom du har møtt en fargerik trønder i en liten, grå Toyota, da har du sannsynligvis møtt Kjersti Bildøe Ryan, den nye presten i Stamsund og Valberg. Dersom hun i tillegg hadde mye på hjertet og et stort smil, da kan du være helt sikker!

Men hvem er hun egentlig?

Kjersti kom til Svolvær og Lofoten allerede i 1995, så hun er på ingen måte uvant med å bo her. Hun har nettopp avsluttet 2 års prestetjeneste på Røst, så man kan trygt si at hun har "vært ute en vinternatt før". Imidlertid er hun ny i Stamsund og Valberg, og det er sikkert flere enn meg som er nysgjerrige på hvor hun kommer fra og hva hun tenker om den jobben hun nå skal inn i.

- Først av alt, Kjersti - hvorfor prest?
Det var et stort spørsmål. Det har vært en lengre prosess siden jeg ikke har en kirkelig oppvekst. Men etter å ha jobbet i kirka i voksen alder, innenfor trosopplæring, så ble jeg utfordret til å være prestevikar noe jeg opplevde som veldig meningsfylt.

- Hva er en «typisk dag» på jobb  for deg?
Oi! Det er veldig variert. Alt i fra å møte mennesker i sorg og forberede begravelser til kjære familiemedlemmer, til å møte konfirmanter og ha gode opplegg for dem. Det å delta i ulike møter, drikke mye kaffe, møte eldre på instutisjoner og planlegge og gjennomføre gudstjenester og det å samtale med mennesker i ulike situasjoner.

- Du har ikke akkurat gått den "vanlige veien" for å bli prest. Hvilken bakgrunn har du?
Jeg er utdannet lærer med fag fra universitetet i Oslo. Dette er innen humaniora og samfunnsfag.  Jeg har jobbet som lærer på videregående, ungdomsskole og har undervist våre nye landsmenn i norsk og samfunnsfag.

- Dersom du skulle beskrive deg selv med tre ord, hva ville de være?
Kreativ, humørfylt og glad i gode historier.

- Hva gleder du deg mest over i ditt yrke?
Jeg liker å møte mennesker i ulike sammenhenger.

- Hva er dine største styrker i møtet med mennesker i ulike livssituasjoner?
Jeg har mye ulik livserfaring, noe som gjør at jeg kan forstå mennesker. Jeg er ikke redd for å møte mennesker og jeg tåler å høre historiene deres.

- Har du noen interesser du håper å få mer tid til?
Jeg håper å få vært mer ute på tur. Jeg har også lyst til å lese flere bøker, og å være sosial og ute blant folk. I lengre tid har jeg måttet prioritere studier.

- Hvorfor Lofoten?
Det måtte bli Lofoten! Det er det vakreste i Norge, og her har jeg møtt mange flotte folk. Så valget har vært lett.

- Dersom Jesus hadde levd i vår tid, hvor hadde vi funnet ham, og hva hadde han vært opptatt av?
Jeg hadde funnet ham i våre bakgater. Kanskje litt usynlig, men likevel sterkt tilstede for dem som hadde møtt ham. Jeg tror han hadde utfordret oss nordmenn ganske mye på hvordan vi forvalter den rikdommen vi har, og hvordan vi møter mennesker som strever mer enn oss. Både lokalt, men også i verdenssammenheng.

Til sist:

  • Kaffe eller te? Kaffe
  • Fjell eller sjø? Ja takk, begge deler!
  • Finklær eller jeans? Jeans
  • Morrafugl eller nattugle? Nattugle
  • By eller landsbygd? Ja takk, begge deler.
  • Favorittårstid? Sommer

Tusen takk, Kjersti! Vi håper du blir å trives sammen med oss!

Tilbake

Del