Kan du bidra?

Det er mangt og mye som er forandret etter at korona-smitten ble et faktum. En av de tingene som vi som kirke merker mest, er at det nå er nye regler for hvordan vi kan samles. Smittevernhensyn er satt i høysetet. Det skal være trygt å møtes!

Det innebærer at mye må gjøres annerledes, og da blir det behov for flere folk å samarbeide med på ulike arenaer. Kanskje har akkurat DU lyst til å hjelpe til?

I Kirken har vi mange typer samlinger og tiltak. Akkurat som en kropp har ulike deler og funksjoner, så har Kirken ulike oppgaver. Vi har dyktige ansatte som tar hovedansvar og som planlegger tiltakene. Det er derfor ingen krav om at du er flink til å snakke i forsamlinger, eller til å lede ut. Men - vi trenger flere folk til praktiske oppgaver!  Uansett om du kan bidra ofte eller sporadisk, så vil vi gjerne ha kontakt med deg.

For å ivareta smittevernhensyn er vi nå pålagt å sørge for at alle vasker eller spriter hender ved ankomst, å sørge for trygg avstand, og å føre lister over hvem som deltar på ulike arrangementer. Det kan også hende at du blir bedt om å hjelpe til med å ordne til før/etter en samling, skjære frukt og ordne drikke, eller å hjelpe til med å dele ut materiell underveis. Om du har lyst til å prøve deg på en andakt eller å lede en aktivitet, så vil det sikkert finnes muligheter for det også, men det er altså ingen krav.

Noen av tiltakene der vi trenger ekstra praktisk hjelp kan være Konfirmantundervisning, Kirkeklubber (som søndagsskole, men på en hverdag), Speider, Knøttesang, Babysang, Formiddagstreff, Kirkekaffe, Klokkere (tekstleser og annet praktisk i gudstjeneste) og Kirkeverter.

Det inviteres til et felles informasjonsmøte tirsdag 25.august kl. 19.00 på Menighetshuset på Leknes. Der vil du møte representanter for samtlige menigheter på Vestvågøy. Vi har litt felles informasjon først, før du kan snakke med folk fra din lokale menighet og finne ut av hvor akkurat DU kan bidra og i hvilket omfang.

Dersom du synes at dette høres interessant ut, og har lyst til å være en del av noe stort og meningsfylt, så ta kontakt med Monica Østeig på tlf 90920261 for en uforpliktende prat.

Vi tilbyr meget koselige og kompetente ansatte å samarbeide med, god opplæring og et godt sosialt fellesskap.

Hjertelig velkommen!