Sommersesongen på kirkegårdene


Nå er sommersesongen i gang for fullt etter en sein vår og korona. Selv om vi har har på plass fullt mannskap, så er vi ikke der vi ønsker å være for å få en god sommersesong. Vi er på etterskudd  og er spent - både på været, korona og annet som kan skje i løpet av en sommer.

Nå har vi fått på plass sesongarbeiderene, så det er 4 -5 ansatte som drifter kirkegårdene i sommersesongen. Med ca 120 dekar plen å klippe fordelt på 13 kirkegårder over hele Vestvågøy, så sier det seg selv at det er nok å gjøre. Søppel skal tømmes, begravelser skal gjennomføres, veldikehold av utstyret, smittevernhensyn og det midt i ferietida som alle ser fram til. Som vanlig er vi spendte på om sommeren forløper enkelt eller om det dukker opp utforutsette ting.

I år har vi allerede kommet på etterskudd. En sein vår og ekstra smittevernhensyn sammen med etterselp av arbeid fra 2019 da vi fikk maskinhavari på lastebil, gjør oppstart av sommersesongen utfordrende, før vi egentlig er kommet igang.

 

SØPPELHÅNDTERING 

er en utfordring og vi oppfordrer særlig til to ting:

1. Er det fullt, så ta med søppel hjem - ikke sett det ved dunkene! Vi tømmer så langt vi får til, men når ikke over i perioder med planting og finværsdager med mye besøk.

2. Lykter med batteri må ikke kastes i restavffall eller organist avfall. Det er spesialavfall som vi ikke har søppeldunk til. Ekstra viktig å følge fordi det kan det ta fyr når det kastes med restavfall der det er både papir og plast.

I tillegg gir det oss store ekstrautgifter ved levering hvis det dukker opp spesialalfall i annet avfall.

 

SMITTEVERN for våre brukere er vanskelig for oss å ivareta. Der må alle ta hensyn til sin situasjon. 

- Det er hengt ut både kanner og hageutsyr for å bruke i bedene.

- Ta med håndsprit for å tørke av før bruk og gjerne etter bruk, eller ha med eget. Det gjelder ikke minst dersom du er i en risikogruppe.

Dersom det blir mer smitte lokalt, vil vi fortløpende vurdere om det skal være hageutsyr til felles bruk. Slik situasjonen er i dag, lar vi det være tilgjengelig, men det kan endre seg.

 

Tilbake

Del