Mangfoldig pinsefeiring i kirka på Vestvågøy, 1. og 2. pinsedag


2. pinsedag kan du overvære en musikalsk gudstjeneste fra Stamsund kirke på internett fra kl 11, og du kan være tilstede på pinsedagsgudstjeneste i Hol kirke kl 17.

Pinse kommer fra det greske ordet for femti, pentekoste, fordi den kommer 50 dager etter påsken

Etter påskehendelsene hadde Jesus forlatt disiplene, men lovet at Gud fremdeles skulle være hos dem. Pinse er feiringen av at Den hellige ånd kommer til disiplene, og markerer starten på den kristne kirken. Pinsen markerer ånd og nytt liv, men også mangfold. På pinsedag kunne alle plutselig forstå disiplenes forkynnelse på sitt eget morsmål. Det er en fortelling om at kirkens budskap er ment for alle, uavhengig språklige, etniske og kulturelle skiller. Pinsen er starten på kirken som et universelt og verdensvidt åndelig fellesskap. 

 

Musikkgudstjeneste sendes fra Stamsund kirke 2. pinsedag kl 11.00

Velkommen til en kirkemusikalsk reise i liturgi, salmer, korsang, andakt og bønn.

Musikkgudstjenesten ledes av kantor Ken-Gøran Mikkelsen og vikarprest Aud Meaas Sigurdsen. De får også god hjelp fra Lofotr Kantori og to konfirmanter fra Stamsund.

Vi håper du setter deg godt til rette og får en fin opplevelse foran skjermen.

Det er mulig å gi en gave til menigheten på Vipps nr. 127132, Stamsund menighet. På forhånd takk.

 

Pinsedagsgudstjenestse i Hol kirke 2. pinsedag kl 17.00

Ettermiddagsgudstjeneste, som ledes av vikarprest Øyvind Sæther og organist Andrey Pirozhkov.

Ofringen vies innsamling til ny messehagel i Hol kirke, da den gamle er svært slitt. Om du vil gi et bidrag til Vipps nr er 111048, Hol sokn, er vi svært takknemlig for det. Messehagel var opprinnelig et ytterplagg, men er nå et av kirkens viktigste tekstiler, som kun bæres av prester og biskoper under de kirkelige handlinger.

Til alle som deltar: Vi minner om smittevernreglene, som tilsier at vi må holde god avstand under gudstjenesten og på vei ut av kirka.

 

Vi ønsker tillykke med feiringen av pinsehelg,

hjertelig velkommen til kirke,

og takk for samarbeidet!

 

pinsedueprivat2.jpg      

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake

Del