Trenger du noen å snakke med?


Å oppleve fellesskap har stor betydning, men kan være utfordrende når samfunnet rundt oss endres. Vi står i dette sammen - og håper du vil ta kontakt ved behov!

  • Kirkens SOS: døgnåpent samtaletilbud tlf. 22 40 00 40
  • Lokal pratetelefon fra Kirka på Vestvågøy tlf.: 40 44 99 57

Vi er her. Alltid. Menighetene og Kirkens SOS står sammen i denne for mange svært vanskelig tid. Takk for forbønn og omsorg.

Dette er en utfordrende tid for alle, også for menigheter og forsamlinger. Gudstjenester og samlinger er avlyst på samme måte som Kirkens SOS måtte avlyse alle sine samlinger. Vi prøver å orientere oss om nye muligheter for å kunne "møtes", være der for hverandre og dele tro, håp og kjærlighet.

Kirkens SOS er menighetenes forlengede diakonale arbeid. Kontoret er fysisk stengt, men det er opprettet et nettverk av ansatte og frivillige som fortsetter telefon- og chattetjenesten fra kvalitetssikrede hjemmekontor spredt utover hele landet.  Den siste uken har det vært omkring 700 som hvert døgn har tatt kontakt med Kirkens SOS.

– For mange er vi et viktig holdepunkt når mye er stengt. Våre ansatte og frivillige jobber nå dag og natt, og melder om stor takknemlighet fra innringere og innskrivere. Midt i ensomheten trenger mange noen å prate med og føle at de både er sett og støttet. Nå gjelder det å holde oppe livsmot og omsorg for hverandre, i en usikker og veldig vanskelig tid for mange, sier Generalsekretær Leif Jarle Theis.

Det er krisetid i Norge, og nesten ingenting er slik vi gjerne ønsker det skal være. Noen yrkesgrupper har det travlere enn noen gang, men store deler av samfunnet er mer eller mindre stengt eller permittert. Under normale forhold er det mange som sliter med livet sitt. Det som er vanskelig blir gjerne dobbelt vanskelig i krisetider. Nå gjelder det mer enn noensinne at vi står sammen og viser omsorg til de som føler seg alene og som strever med livet. 

Når du ønsker noen å snakke med, så er du velkommen til å ta kontakt.

Kirkens SOS døgnåpen telefon 22 40 00 40.

På Kirkens SOS hjemmeside https://www.kirkens-sos.no/ har de også chat og sms tjeneste.

Kirka på Vestvågøy tilbyr samtaler med lokalt diakoni på telefon 40 44 99 57 - lettest å få kontakt tirsdag-torsdag kl 12-15.

Vi er takknemlige for teknikken som gjør det mulig at vi kan fortsette tjenesten og fortsatt kan si: – Vi er her. Alltid. Så kan vi gjerne si med statsminister Erna: «Nå gjelder det å ikke ta på hverandre, men ta vare på hverandre», og med kongen vår: "Mine tanker og bønner er hos dere alle nå."

Tilbake

Del