Påskens fortelling handler om at døden og mørket ikke får det siste ordet. Påskenatt vinner kjærligheten og lyset over mørket og død. Vi ønsker alle en god påske!
Hva har kirken å tilby i den virkeligheten vi lever?
Kirken er et sted alle mennesker kan komme. Det kristne budskapet om at livet og håpet seirer, er relevant i våre liv. Påskefortellingen peker på disse kontrastene som livet bærer i seg: Mørke og lys, død og nytt liv, gjensyn og savn.
Påskefortellingen
Påskedagene blir presentert på hjemmesiden dag for dag gjennom høytiden.
- Palmesøndag: Palmesøndag er feiringen av at Jesus red inn i Jerusalem på et esel, og mange hilste ham med palmeblader.
- Skjærtorsdag: Jesus vasker disiplenes føtter og spiser påskelam sammen med dem. I det måltidet innstiftes nattverden som feires i kirkens gudstjenester.
- Langfredag: På langfredag markerer kirken at Jesus ble korsfestet og døde.
- Påskeaften: Påskeaften er ingen helligdag, og er dagen før påskedag. På denne dagen markeres det på en stille måte at Jesus lå i graven.
- 1. påskedag: Påskedag, ofte kalt første påskedag, markerer kirken at Jesus står opp fra de døde. Dette er også det som feires hver gudstjeneste i kirken.
- 2. påskedag: I norske kirkesamfunn feirer man denne dagen til minne om at den oppstandne Jesus viser seg for disiplene.
Påskeduk
I flere av kirkene våre blir det også mulighet for å oppleve en sanselig påskefortelling.
"Påskeduken", som ligger på gulvet, er en vandring gjennom lidelseshistorien. Elementer og bilder innbyr til utforsking, oppdagelser og refleksjon om hvordan det hele henger sammen.
Du er velkommen til å gå på duken - det beste inntrykket får man selvfølgelig uten sko!
Man går på palmegreiner, gjennom sand, over bordet hvor Jesus spiste sitt siste måltid med disiplene sine, videre til hagen i Getsemane, man er tett på pågripelsen og domsavsigelsen, på Via Dolorosa, og i korsets skygge utrykkes veien inn i mørket og etter et totalt mørke møter vi oppstandelsen.
Påskegudstjenester
Les mer om de lokale gudstjenestene og digitale sendinger under bildet.

Palmesøndag
kl 11:00 Buksnes kirke, ved prest Jorunn Tetlie og organist Ilia Grinberg. Dåp. Barnas påskedag! VestvåGØY barnekor deltar.
kl 12:00 Friluftsgudstjeneste i Valberg, ved grendehuset Skogstjerna (utendørs dersom været tillater), ved sokneprest Frode Wigum og organistvikar Helge Vikjord. Koret Havdur deltar også.
Skjærtorsdag
kl 10:30 Skriftemålsgudstjeneste i Buksnes kirke, ved prest Trond Gran og organist Ilia Grinberg.
kl 11:00 Gudstjeneste med nattverd i Buksnes kirke, ved prest Trond Gran og organist Ilia Grinberg.
kl 18:00 Skjærtorsdagsgudstjeneste med nattverd, ved prest Jorunn Tetlie og kantor Ken-Gøran Mikkelsen. Kveldsmat etter gudstjenesten. Alle er velkommen!
Langfredag
kl 11:00 Pasjonsgudstjeneste i Hol kirke, ved prest Trond Gran og organist Ilia Grinberg.
kl 11:00 Pasjonsgudstjeneste i Borge kirke, ved sokneprest Frode Wigum og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.
Påskeaften
kl 23:00 Påskenattsgudstjeneste i Borge kirke, ved sokneprest Frode Wigum og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.
Påskedag
kl 11:00 Høytidsgudstjeneste med dåp i Buksnes kirke, ved sokneprest Eimund Kibsgaard Nordberg og organist Ilia Grinberg.
kl 13:00 Høytidsgudstjeneste med dåp i Stamsund kirke, ved sokneprest Frode Wigum og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.
2. påskedag
kl 11:00 Høytidsgudstjeneste med dåp i Borge kirke, ved prest Jorunn Tetlie og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.
kl 13:00 Høytidsgudstjeneste i Hol kirke, ved sokneprest Eimund Kibsgaard Nordberg, organist Ken-Gøran Mikkelsen og diakonmedarbeider Kristin Lindberg.
Tenn et digitalt lys i påsken
Klikk her for å se nettsiden be.kirken.no/
Digitale gudstjenester i påsken
På NRK kan du følge digitalt overførte gudstjenester
I påsken 2025 sender NRK TV tre gudstjenester fra Orkdal kirke. Kirka ligger på Fannrem i Orkland kommune. De tre gudstjenestene sendes på palmesøndag, langfredag og første påskedag.
Der overføres også kveldsmesse fra Peterskirken i Vatikanet på påskeaften.
NRK sender også på nettspiller og radio i påsken.