Sommeren er klippe- og vedlikeholdstid!


Når varmen kommer og gresset gror har kirkegårdsarbeiderne fullt opp med å vedlikeholde gravplassene

De siste ukene har det nærmest eksplodert med alt som vokser og blomstrer i naturen. Vi kan både se, lukte og kjenne sommeren på kroppen!

Dette er også tiden da "alt" skal skje av utendørs vedlikehold av hus og grunn, stell av jorda og klipping av busker og trær med mere...  både hjemme, i fellesområdene, og på gravplassene.

Nå er det virkelig travle tider for kirkegårdsarbeiderne!

Her i Vestvågøy er det 13 gravplasser som skal følges opp, og det er langt å kjøre mellom. Tilsammen har vi 125 mål gressplen som skal trimmes. I tillegg sørger kirkegårdsarbeiderne for generelt vedlikehold, søppeltømming og annet forefallende arbeid. De tar også imot pårørende og klargjør for begravelser.

Noen dager skinner sola - og noen dager regner det. Men jobben gjøres uansett! Det er ikke så lett å kjøre gressklipper på vasstrukken mark, og det ser ikke nødvendigvis pent ut rett etterpå. Men det kan vi bare håpe på forståelse for.

Det er en utfordrende jobb å holde det pent og stelt, og samtidig rekke over med reparasjoner av det tekniske utstyret. Mye bruk av mange ulike hender og mange detaljer og deler som slites.

I sommer har vi gode ekstrahjelpere som sørger for at vi kommer i mål med alt, men noen ganger kan vi ligge litt etter skjema.... Vi håper dere vil være tålmodig med oss!

Hils gjerne på, når du ser de gode hjelperne på gravplassene :)

 

Tilbake

Del