Anerkjente organister i Vestvågøy


Våre to faste organister er høyt verdsatt, ikke bare i kirka, men av alle innbyggerne i Vestvågøy - og nå har begge  fått kommunens kulturpris!

 

I Vestvågøy har vi to faste organister, Ken-Gøran og Andrey. De spiller i kirker og bedehus, og vi hører dem i mange ulike sammenhenger og med et bredt repertoar. Alltid godt forberedt og med hjerte for musikken - og for jobben. Nå har begge fått Vestvågøy kommunes kulturpris for det de bidrar med av musikalske opplevelser.

Vi er helt enig i at disse to fortjener påskjønnelse for sin innsats for kulturlivet i Vestvågøy!

Sist ut (2023) til å motta kommunens kulturpris er Ken-Gøran Mikkelsen, kantor med fast tilhold i Valberg, Stamsund og Borge menigheter.

Prisen overrekkes i forbindelse med konserten i Borge kirke søndag 19. november.

Ken-Gøran er opprinnelig fra Skjervøy i Troms, men har bodd på Vestvågøy siden 2006. Mange kjenner til ham som dirigent og utøver i kor og korps. I tillegg til å traktere ulike tangentinstrumenter i kirkene, er han også en dyktig kornettist og sanger. Han har vært med på innspillinger, både på tv og cd, samt utallige konserter og prosjekter. Han er en aktiv komponist og arrangør, seneste bidrag var til den nordsamiske spilleboken Sálbmagirjji šuokŋagirji, som ble lansert i oktober dette året. Han har en forkjærlighet for folketoner fra nord.

Andrey Pirozhkov mottok Vestvågøy kommunes kulturpris i 2019, og er fast organist i Buksnes og Hol menigheter.

Andrey kom fra Russland til Vestvågøy i 1994. I tillegg til organistjobben, dirigerer han kor og underviser pianoelever i Vestvågøy kulturskole. Han er engasjert i formidling av musikk, og har gjort flere innspillinger med ulike samarbeidspartnere. Ikke minst er han også en kjent og kjær konsertpianist, som triller fram følelser med sitt lekende spill. 

 

Takk for innsatsen, begge to!

 

Tilbake

Del