Møt kirkegårdsarbeiderne våre!


I Vestvågøy har vi tre flotte karer som gjør en viktig jobb på kirkegårdene.

 

Kirkegårdsarbeiderne i Vestvågøy er Stig Nilsen, Frode Stormo og Hinrich Sanders. De utgjør et godt team, og sammen sørger de for å ivareta alle 13 gravplassene på Vestvågøy, og rykker ut til ulike oppdrag.

Jobben som kirkegårdsarbeider er allsidig, men kan til tider være både tung og travel. Arbeidsoppgavene er varierte, og dreier seg både om det som er knyttet til gravlegging og ulike former for vedlikehold. 

Vedlikehold på ulike anlegg, kirker og andre bygg mm inngår i jobben som kirkegårdsarbeider.

Spesielt om sommeren blir det mye å rekke over. Sommeren er kort, og samtidig er den den årstida da Stig, Frode og Hinrich har mest å gjøre med ulike vedlikeholdsoppgaver. Det skal klippes gress, males gjerder, sørge for vann og utstyr og fikses og repareres før frosten kommer.  

Selv i hustrig vær og om det blir travelt, stiller disse karene alltid opp og gjør jobben!

Det går med mye tid til kjøring mellom gravplassene, så logistikk og god planlegging er viktig for å kunne jobbe mest mulig effektivt.

Mye av jobben med graving gjøres i dag av maskiner, som disse karene også må kunne å bruke. Maskiner og utstyr skal holdes vedlike, og innimellom må de både kunne skru og være kreative.

 

Tilbake

Del