Orgelet i Buksnes er 25 år - jubileumkonsert


I år er det 25 år siden det nye orgelet ble innviet i Buksnes kirke. Det er verdt en jubileumskonsert fredag 31.mars kl 18!  Og kirkemusiker nå som da er Andrey Pirozhkov. 

 

Det var en større renovering av Buksnes kirke på 90-tallet. Da ble det tatt initiativ til nytt orgel. Orgelet med sine 25 stemmer ble inviet i 15. mars 1998. 

Ved 25-årsmarkeringa, må det selvfølgelig være en konsert med glad-preg. Musikken blir først og fremst klassisk, men også jazz og kanskje noe overraskende?

Buksnes menighet og organist Andrey Pirozhkov ønsker derfor å invitere til en musikalsk feiring på fredag, 31. mars 2023, kl 18, som en innledning til Palmehelgen. Andrey vil presentere et variert program som består av vakker orgelmusikk (deriblant Bach sin berømte toccata og fuge d-moll, verk av franske komponister som César Franck og Leon Boellmann og noe moderne orgelmusikk i litt annerledes stil, men også av to stykker for fiolin og orgel, sammen med fiolinisten Lilia Mirza som til daglig jobber som lærer ved Vestvågøy kulturskole.

Velkommen til  ca1 time med variert musikk!

Det er fri entre for alle.

Hvis du vil støtte musikkaktivitet i Buksnes kirke, så blir det anledning til å gi en kollekt.

Tilbake

Del