VestvåGØY korets nye dirigent heter Birigtte


Vi har møtt Birgitte Rosenberg, og hørt hvor mye hun gleder hun seg til å starte med GØYkoret!

 

Birigtte er ei engasjert og kreativ dame!

Hun er nyinnflyttet til Lofoten, men slettes ikke ny til hverken sang eller kor. Kor-dirigering har allerede vært hennes levebrød i 25 år, og hun har erfaring med både barnekor, skolekor, ungdomskor, kulturskole og varierte voksenkor i ulike genre; moderne og gammel, klassisk og populærmusikk. Det kan virke som at denne dama er klar for alt som kan dukke opp!

Birgitte har studert musikk siden videregående, først med sang, og deretter også kor-dirigering som hovedinstrument. Hun har fordypet seg i norsk folkemusikk, og har etterhvert tatt pedagogisk utdannelse for å kunne jobbe i skolen. I tillegg til å dirigere ulike kor og -prosjekter som freelancer, har hun også hatt jobb som musikklærer i barne-/ungdoms- og videregående skole og i kulturskolen.

Det finnes mye fantastisk kirkemusikk!

Kirkerommet har hun god erfaring med, og har jobbet veldig mye i. Hun er også glad i kirkemusikk.

 

Det viktigste for GØY koret blir å ha det moro med egen stemme!

VestvåGØY koret er for alle skolebarn i hele Vestvågøy. Birgitte gleder seg til å møte alle som dukker opp på første øvelsen nå på torsdag! "Først og fremst skal vi lage en arena der barna føler seg seg velkommen."

Birigtte gleder seg til å lære barna i GØYkoret å bli trygge på å høre og å bruke sin egen stemme. "Stemmen er en viktig del av personligheten", sier hun. "Og som barn er det viktig å ha ulike arenaer å lete fram sin egen identitet. Gjennom å skape trygghet i samvær med andre, kan barn også få mulighet til å bli trygg på seg selv og stemmen sin.

Vi kommer til å leke mye og ha det GØY!

Å synge handler også om å lære seg å bruke kroppen, og gjennom bevegelser kan vi bli bedre kjent med hvordan stemmen fungerer. 

 

Om å stille krav

"Jeg gjør alltid mitt beste, og har det som utgangspunkt for at vi skal få det bra sammen".

Det kan hende noen synes jeg er plagsomt initiativrik

Hun legger ikke skjul på at hun er tydelig i sin kommunikasjon, men aldri streng. "Kan hende min måte å uttrykke meg på passer med det nord-norske - jeg er rett fram", sier hun.  "Det er aldri et problem å få folk med!"

 

Sang er en musikalsk opplevelse!

"Å synge i kor er å lage unik opplevelse i samarbeid med andre - og å dele den."

GØYkoret kommer til å dele sangglede gjennom ulike opptredener, for eksempel på sykehjemmet og andre institusjoner. "Kanskje vi lager en turné!?", avslutter Birgitte energisk, og med stjerner i blikket.

 

Velkommen til kor-GØY!

VestvåGØY barnekor har øvelse i Buksnes kirke hver torsdag kl 17. - første gang 1. september.

Det er bare å møte opp!

 

Vi takker for praten, og ønsker lykke til med GØY-koret, og andre prosjekter som helt sikkert vil dukke opp framover!

 

 

Tilbake

Del