Takk for alle bidrag til fasteaksjonen!


Kirkens Nødhjelps fasteaksjon handler om å gi vann til de som trenger det mest, enten de er i Malawi, Afghanistan eller Ukraina. 

 

To uker før påske deltar rundt 40.000 frivillige bøssebærere fra 1200 norske menigheter i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon. 

I Vestvågøy har konfirmantene fått et spesielt ansvar for å gå rundt med bøsser, og for å dele digitale bøsser.

  • I år ble bidraget fra våre fem menigheter i Vestvågøy over kr 130.000! smiley

 

  • På landsbasis er resultatet av årets fasteaksjon så langt litt over 29 millioner kroner. Dette betyr så mye for så mange!

Kirkens Nødhjelp markerer 75-års jubileum i 2022, med håp som overordnet tematikk. Fasteaksjonen har i år tittelen «Håp i en dråpe vann». Pengene som samles inn i fastetiden går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, både med langsiktig bistandsarbeid og akutt nødhjelp. I år har fokuslandet vært Malawi, og bistand etter flomkatastrofen tidligere i år, blant annet med brønnboring. Krigen i Ukraina, med hundretusener på flukt og en alvorlig humanitær krise under utvikling, har mottat akutt nødhjelp med rent vann, mat, tepper og hygieneartikler til flyktningene.

 

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt, og ikke minst til konfrmantene for innsatsen.

Owen Mkandawire var en fattig bonde som ikke fikk nok kjøpere til grønnsakene sine. Da fikk han ideen til et bondesamarbeid, som har endret livet til flere bønder i distriktet hans.

 

 

 

 

 
Tilbake