Påskens gudstjenester i Vestvågøy


Livets seier over døden er påskens tema; fra lidelseshistorie til fest og oppstandelse.

Uken fra palmesøndag til påskeaften kalles Den stille uke.

I Den stille uke mister vi ordene. Tausheten råder. Stillheten er stor og hellig.

Fortellingen om Jesus i Jerusalem den gangen bringer oss helt ned og inn til menneskets aller mørkeste erfaringer. Vi inviteres til å følge Jesus i hans kamp mot mørke og ensomhet. Derfor hviler det et dypt alvor over denne uken vi nå går inn i. 

Påskefortellingen i Det nye testamentet kalles gjerne lidelseshistorien: Sviket mot Jesus, forhøret, torturen, den lange korsvandringen og døden på korset.

Men historien ender med kjærlighetens triumf: Døden kan ikke holde på Jesus. Han står opp fra graven. Gjennom Jesu oppstandelse viser Gud at det onde blir beseiret. 

Det er påsken som har gitt oss korset som symbol for kristen tro. I påsken finner vi utgangspunktet for at det feires nattverd i gudstjenesten.


Kirka på Vestvågøy ønsker alle en riktig god påsketid! 

 

Her er oversikt over påskens gudstjenester:

 

søndag 10. april - PALMESØNDAG

- Buksnes kirke fra kl 11:00. 
En annerledes søndag med Gudstjeneste og Barnas påskedag, v/sokneprest Eimund Kibsgaard Nordberg, organist Andrey Pirozhkov m.flere.
Barnas alter taes i bruk for første gang. Aktiviteter for barna inne og ute.

- Friluftsgudstjeneste i Valberg v/Skogstjerna Ungdomshus kl 12:00 v/sokneprest i Borge, Frode Wigum. Robert Solberg deltar med musikalske innslag.
Innkjøring til Ungdomshuset merkes  fra Rv.815. 

 

torsdag 14. april - SKJÆRTORSDAG

- Hol kirke kl 10:30. Skriftemålgudstjeneste v/sokneprest Eimund Kibsgaard Nordberg og organist Andrey Pirozhkov.

- Hol kirke kl 11:00 Gudstjeneste i v/soknesprest Eimund Kibsgaard Nordberg og organist Andrey Pirozhkov. Buksnes vokalensemble deltar også.

- Stamsund kirke kl 19:00 Skjærtorsdagsgudstjeneste med måltid i v/sokneprest Kjersti B. Ryan, kantor Ken-Gøran Mikkelsen og Stamsund menighetsråd.

 

fredag 15. april  - LANGFREDAG

- Buksnes kirke kl 11:00. Pasjonsgudstjeneste v/sokneprest Eimund Kibsgaard Nordberg og organist Andrey Pirozhkov.

- Borge kirke kl 11:00. Pasjonsgudstjeneste med lesning av Jesu lidelseshistorie v/sokneprest Frode Wigum, og pasjonsmusikk v/kantor Ken-Gøran Mikkelsen.

 

lørdag 16. april - PÅSKEAFTEN

- Borge kirke kl 23:00. En fantastisk fest og spennende påskenattsmesse som fører menigheten inn i påskemysteriet på en unik måte! Det hele starter i stummende mørke, før det eksploderer i lys og glede i slutten av gudstjenesten. Mange av våre sanser blir tatt i bruk, ved hjelp av lys, musikk, røkelse, m.m. Sokneprest Frode Wigum og kantor Ken-Gøran Mikkelsen leder gudstjenestefeiringen. Musikalsk bistand får de av vårt eget liturgiske kor, Lofotr Kantori, og ikke minst blandakoret Salig Blanding.

-Det er all grunn til å ta turen til Borge kirke sent på kvelden på påskeaften.

 

søndag 17. april - PÅSKEDAGEN

- Stamsund kirke kl 11:00. Høytidsgudstjeneste med dåp v/sokneprest Kjersti B. Ryan og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.

- Buksnes kirke kl 11:00. Høytidsgudstjeneste v/kapellan Trond Gran og organist Andrey Pirozhkov.

- Borge kirke kl 17:00. Høytidsgudstjeneste med dåp v/sokneprest Frode Wigum og kantor Ken-Gøran Mikkelsen.

 

mandag 18. april - 2. PÅSKEDAG

Hol kirke kl 11:00. Påskegudstjeneste med nattverd i v/kapellan Trond Gran og organist Andrey Pirozhkov.


Ved daggry den første dagen i uken kom kvinnene til graven og hadde med seg de velluktende oljene som de hadde laget i stand.  Da så de at steinen var rullet fra graven.  Og de gikk inn, men fant ikke Herren Jesu kropp.  De visste ikke hva de skulle tro, men med ett sto det to menn hos dem i skinnende klær.  Kvinnene ble forferdet og bøyde seg med ansiktet mot jorden. Men de to sa til dem: «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde?  Han er ikke her, han er stått opp.  Luk.ev.24,1-6. 

 

God påske!

Velkommen til kirke

 

 

Tilbake

Del