Adventskalender på facebook


På facebooksiden til kirka på Vestvågøy får du en ny luke i adventskalenderen hver dag i desember.

Adventstiden preges av forberedelse til julens budskap om Gud som kommer som et barn.

Å markere adventstiden med å tenne et nytt lys på hver av de fire søndagene er en gammel og fin skikk. Lyset tiltar i styrke jo mørkere det blir ute og jo nærmere vi kommer det store lyset: Kristus som fødes i en stall.

Julen kommer fordi Jesus kommer. Bibeltekstene i adventstiden forteller om ulike måter han kommer på. Og juleevangeliet forteller om at han kom som et menneske. Gud ble som en av oss, født som et spedbarn.

 

I årets advendskalender gjengir vi bilder av Trygve Skogrand og tekster fra salmeboka.
Du kan klikke her for å se dagens luke.

De første salmene i Norsk Salmebok (2013) høre til adventstiden, hvor vi finner mange kjente og noen mindre kjente salmer. Gjennom advendtskalenderen finner du igjen store og små utdrag fra salmetekstene.

Trygve Skogrand (født 17. mai 1967) er en norsk billedkunstner, barnebokforfatter og bokdesigner. Han er opprinnelig utdannet sivilingeniør fra NTNU (1990) med spesialisering innen digital kartlegging. Fra 1998-2001 tok han utdannelse som billedkunstner, og har spesialisert seg på digitale kunstuttrykk.

Bildeserien "Nativity" har juleevangeliet som tema, og viser en gjenfortelling av julens evangelium i et møte mellom kunst- og kirkehistoriske uttrykk og vår egen samtid.

 

Kirka på Vestvågøy ønsker alle ei riktig fin adventstid.

 

Tilbake

Del