Digital fasteaksjon 29.-31. mars 2020


Fasteaksjonen er Norges nest største innsamlingsaksjon. I 2019 samlet aksjonen inn over 32 millioner kroner til Kirkens Nødhjelps arbeid. I år er aksjonene gjort digital pga Corona-viruset. Men du kan fortsatt gi et viktig bidrag!

En digital aksjon blir gjennomført, og du kan gi ditt bidrag ved å bruke Vipps 2426 eller via fasteaksjonen.no.

 

Innsamlede midler gir blant annet støtte til vannprosjektet i Beseko i Etiopia. En brønn på 120 meters dyp sørger nå for rent og trygt vann til 8000 mennesker. Bate på 14 år og Kila på 10 år forteller om en helt ny hverdag, hvor de kan gå på skole og våge å drømme stort igjen.

 

Bate (14) bor i Beseko.  Han er en utrolig travel gutt. I tillegg til å ha mange plikter hjemme, elsker han fotball. Og han elsker å svette. Da er det godt med rent vann. 

I Beseko bor det 8000 mennesker. Men det kunne vært færre. For noen år siden begynte nemlig folk å flykte. De ble rett og slett syke av vannet. Den eneste vannkilden de hadde, gjorde dem dårlige. De delte den med dyr og innsekter, avføring og skitt. Blodig diaré og alvorlige sykdommer gjorde at de ikke turte å bo der lenger.  Men så fikk de rent vann av Kirkens Nødhjelp i september 2018. Vannet fikk Bate tilbake på skolebenken. Etter å ha droppet ut av skolen i to år for å hjelpe familien sin, har han satt seg på skolebenken igjen. Han drømmer om å bli lege, slik at han kan hjelpe syke folk.  Akkurat som de fikk hjelp da vannet ødela helsa.

– Som lege kan jeg være til hjelp for familien min og jeg kan hjelpe folk i landsbyen min. Jeg kan kurere folk fra sykdommer og jeg kan redde liv. Jeg vil gjerne forandre livet mitt og lære mest mulig.  

 

 

Kila (10) liker å løpe, og hun elsker dyrene som bor på gården.  

Kila går i fjerde klasse, og hun er så glad i å gå på skolen at hun vil bli lærer. Det er nemlig en smart ung dame vi har med å gjøre. Som får toppkarakter i alle fag.  

– Skolen er viktig for at vi skal utvikle oss og få en utdannelse. Jeg vil studere på universitetet, forklarer hun. 

Når hun blir stor vil hun bo i en frodig storby, hvor hun skal lære bort matte. 

– Jeg vil at alle skal bli like glade i matte som meg, smiler hun.  

Og er det for mye stress i hverdagen, vet hun hva hun skal gjøre.  

– Da løper jeg fra alt stresset og alle arbeidsoppgavene mine. Det er så fint.  

Hver dag henter Kila vann både i elva og ved vannstasjonen. Vannstasjonen er en av 14 som landsbyen fikk av Kirkens Nødhjelp i fjor. Da ble det boret en 120 meter dyp brønn, og lagt 16 kilometer med rør inn til landsbyen. Takket være rent vann holder hun seg frisk, har vann til matlaging, til kaffe og til dyrene. Med vannet hun henter i elva, som tidligere var eneste vannkilde, vasker hun nå klær og hus. 

 

 

De innsamlede pengene gir tilgang til rent vann for

1.421 MENNESKER

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lese mer om fasteaksjonen og følge med på resultatene  HER

 

 

Tilbake

Del