En flott gave til bedehuset


Øyvind Østeig har installert varmepumpe på Gravdal bedehus

En større oppgradering av bedehuset på Gravdal er i gang. Den største jobben er det nye taket som nå er på plass. Da Øyvind Østeig hørte om prosjektet tok han kontakt for å tilby en flunkende ny varmepumpe slik at bedehuset kunne få økonomisk og energieffektiv oppvarming når det åpner igjen. I Buksnes menighet er vi veldig takknemlige for denne flotte gaven.

Det dreier altså om en luft til luft varamepumpe som både sørger for god og øknomisk vedlikeholdsvarme og som også raskt kan heve temperaturen før møter og arrangementer på bedehuset. Gaven har en verdi av 34000,- I tillegg til dette kommer kostnaden knyttet til eletriker. Denne sponses av Hovdan AS som Østeig samarbeider med. Takk også til Hovdan!

Motivasjonen for å gi denne gaven er ifølge Østeig «å støtte opp rundt initativet Gravdal bedehus og de som vier mye tid til prosjektet». Østeig, som opprinnelig er fra Tromsø, driver et enkeltmannsfirma i Stamsund hvor han også er bosatt.

Flerer givere
Flere firmaer har valgt å støtte bedehuset med materialer/arbeid. Disse er Lofot Entrepenør, John-Gunnar  Juliussen (Blikkenslager), TEFT og Skiltmaler Gundersen. I tilleg har entrepenøren som står bak bytte av tak, Sjøhaug Bygg AS, gjort mer en opprinnelig planlagt uten å øke prisen. Privatpersoner bidrar også. Torleif Utnes vil bytte trappen på vestsiden av bedehuset.

En stor takk går også til alle, både privatpersoner og bedrifter, som har støttet bedehuset med pengegaver. 

En vei å gå
Selv om taket er på plass har vi ennå et stykke igjen før arbeidet knyttet til skifte av tak er fullfinansiert. Vi har per i dag samlet inn ca 180.000 og mangler ennå i overkant av 130.000 for å komme i mål.* Vi oppforer derfor andre bedrifterog privatpersoner til å bidra slik at vi får samlet inn det som mangler. Arbeidsgruppa tilbedehuset planlegger basar og loppemarket på nyåret, i tillegg til andre arrangement så snart bedhuset åpner igjen. 

Ønsker du å gi en gave til bedehuset kan du bruke bankkontonr.: 4580.14.16288 eller VIPPS #527156

Har du spørsmål eller ønsker å bidra til arbeidet med bedehuset ta kontakt med oss.

Hilsen arbeidsgruppa:
Svenn-Arne Gundersen
Hanne Berg
Eva Kibsgaard Nordberg
Lars Simonsen
Randi Fredriksen
Ing Wenche Andreassen
Eimund Kibsgaard Nordberg (kontaktperson: +47 40210242)

*Siden artikkel ble skrevet har det kommet inn flere gaver og per 1.10.2019 har vi salmet inn 233.000, slik at det mangler 82.000 før vi er i mål.

Tekst og foto: Eimund K Nordberg

Nytt tak er på plass!

Pumpen vil gi effektiv og økonomisk varme
 

Tilbake

Del