Maling av Buksnes kirke


Buksnes kirke skal males. Det blir oppstart før 17.mai. 

 

Buksnes kirke har stort behov for å males. Den ligger utsatt til for vært og vind, ikke minst tårnet. Det er Nordbakken eiendom som skal gjennomføre arbeidet. 

Maling av ei kirke med tårn er alltid en utfordring. Tårnet i Buksnes er 27 meter høyt og i tillegg blir det smalere oppover i høyden, slik at en også skal innover. Det skal brukes en lift som kan nå inntil 40 meter for å komme til. Der må det være noen som virkelig tåler høyder! Framdriften vil være avhengig av både nedbør og vind. I Lofoten kan det jo godt være strålende vær, men så mye vind så arbeid i slike høyder blir vanskelig. Vi håper at været blir godt til å få gjennomført arbeidet uten at det drøyer for langt utover sommeren.

Så ber vi alle respektere sperrebånd og andre avgrensinger, slik at vi ikke får noen uhell på folk eller utstyr. 

Nytt varmeanlegg
Det skal også komme nytt varmeanlegg i Buksnes kirke. Det er satt i bestilling. Nytt varmeanlegg er på høy tid. På vindefulle dager på vinterstid har det etterhvert blitt store problemer med å komme over 15 grader. Dette blir montert  tidlig høst og vi kommer tilbake med mer om det arbeidet når det starter opp.

Målsetting er å ha det varmt når det er aktivitet, og lav temperatur ellers slik at vi bruker energien fornuftig. Vi håper etterhvert at vi også får gjennomført tiltak rundt vinder og bedre isolasjon der vi kommer til, slik at det blir slutt på å fyre for kråkene slik vi gjør i dag.

Tilbake

Del