Påsken 2021


Påskens tradisjonelle gudstjenester er avlyst. Men påsken er ikke avlyst!  Det kommer nærmest pop-up innslag fra våre kirker. Under finner du digitale sendinger fra andre steder. Det blir noen lokale aktiviteter også. Følg med!

Lokalt på Vestvågøy
Tirsdag ettermiddag vil det bli lagt ut en påskehilsen i ord og toner fra hele kirka på Vestvågøy. Den kommer her på hjemmesiden (trykk her) og på facebook "Kirka på Vestvågøy" . Medvirkende er sokneprest Frode Wigum, kantor Ken-Gøran Mikkelsen, organist Andrey Pirozhkov, el-gitarist Adrian Trulsen og Buksnes vokalensemble.

 

Kirkene vil ikke stå tomme og forlatt i påskedagene. Selv om menigheten ikke kan samles, så vil prester og kirkemusikere i løpet av påskehøytiden bruke kirkene, og på ulike måter være til stede i tekst, forbønn og musikk. Det vil også komme små sendinger, bilder og tekst på facebook kirka på Vestvågøy 

Slik vil fordeling være:

Påskenatt / Påskeaften:
ca kl 20 i Borge kirke, kantor Ken-Gøran Mikkelsen,  musikk, lystenning og forbønn for påskeaften

1. påskedag:
ca kl 11.30 i Buksnes kirke, kapellan Trond Gran og organist Andrey Pirozhkov, forbønn og musikk

2.påskedag:
ca kl 11 - Påskeevangeliet gjennom bilder og toner ved organist Andrey Pirozhkov. 

I boken «Hellig år» skriver Peter Halldorf: 

I oldkirken ble tiden fra påske til pinse sett på som én sammenhengende fest. Samtlige søndager i påsketiden omhandler på ulike måter påskebegivenhetene og følgene av dem, samtidig som de forbereder oss på pinsen som er fullbyrdelsen av påsken. I tidligere utgaver av Tekstbok for Den norske kirke ble disse søndagene kalt «søndager etter påske», noe som ble endret i 2011-utgaven til «søndager i påsketiden». Dermed blir klarere at påsken ikke slutter med 2. påskedag – eventuelt med den påfølgende påskeuken, men forsetter fram til Kristi himmelfartsdag, ja egentlig helt til pinse» 

I toner og bilder vil organist og pianist Andrey Pirozhkov løfte oss videre inn i påsketiden. I programmet han har satt sammen belyses påskens sentrale hendelser slik at vi i dag og i dagene som ligger foran kan finne både kraft og hvile i evangeliet om Jesus Kristus. Fortsatt god påske! 


Påskevandring
Det er laget en aktivitetsløype fra lekeplassen på tur ut til Løkta på Gravdal og opp til Buksnes kirka. Denne blir hengende hele påsken, og alle som ønsker kan delta. Det er en liten premie til de første barna som når målet på kirketrappa. Og for voksne som vil, så er det bare å komme igang. Det er i et flott turområde. Lykke til!

Rundt Stamsund kirke er det satt opp plakater med tekst og bilder om påske, med mulighet for refleksjon. Legg gjerne turen innom Stamsund kirke, hvis du er ute å går i området.  

 

Tips til sendinger fra hele landet.
Du kan gjennom hele påska få gudstjenester, andakter og ord for natten som Den norske kirke sentralt har planlagt.Trykk her.

Kirken i Vågan vil ha sending på skjærtorsdag og 1.påskedag.

Bodø domkirkemenighet har orgelmeditasjoner og gudstjenester som du kan finne her.

 

 

Tilbake