Strikkeaksjonen "Ull-lester til kalde føtter i Murmansk" ble en stor suksess


Ingen hadde hørt om Lestefest før, men mange ville være med på den.

Lestefesten, sist tirsdag, som var avsluttningen på strikkeprosjektet hvor varme hender i Lofoten kunne bidra til at kalde føtter i Murmansk kan få gode, tykke ull-lester, trakk fult hus.  Nærmere 90 personer møtte opp på Menighetshuset på Leknes og fikk med seg en innholdsrik kveld. 

Karstein Kristiansen, opprinnelig fra Skrova, nå bosatt i Kirkenes, fortalte og viste bilder fra Frelsesarmeens viktige arbeid i Murmansk, både blant funksjonshemmede og andre.  Vi fikk se hvordan man ved hjelp av opplæring, praktisk bistand og samarbeid mellom instanser både på norsk og russisk side, kan gi folk et nytt og bedre liv, hvor mange går fra å være hjelpetrengende til å være en stor ressurs i lokalmiljøet.

At strikkepinnene har hatt god fart på seg i vinter, det har vi skjønt.  Derfor var spenninga stor om hvor mange lestepar vi ville få inn  Mange flittige strikkedamer, - og noen menn, har gjort en fantastisk innsats. 510 par lester fikk vi inn før og under festen!  Og sannelig kom det inn 36 par dagen etter.  Da nærmer vi oss 550 par.  Fantastisk resultat.  I tillegg ble det tatt opp en god pengegave til Frelsesarmeens arbeid i Murmansk.

Sanggruppen Sangglede fra Vågan innfridde i forhold til navnet, og det var flere enn en som gikk nynnende hjem etter en flott kveld.

En stor takk til alle som har bidratt på ulikt vis til et flott resultat.  Og dersom det er noen som har noen lester som ikke er ferdig enda, så kan man levere senere også, selv om aksjonen er avsluttet. 

 

Tilbake

Del