Vinteren er tid for Lys Våken

Lys våken er arrangementet der 11-12-åringer får både omvisning og overnatting i kirka.

I vinter var var det Buksnes og Borge som hadde dette på planen, her får dere et lite innblikk i hvordan det er på Lys Våken.

Lys våken handler om å være lys våken for andre mennesker, for det vi har rundt oss, og for Gud. Vi overnatter i kirkerommet, men om natten er vi ikke lys våken.

Lys Våken i Buksnes kirke og Borge kirke vinteren 2021/22

Buksnes menighet hadde sitt Lys Våken arrangement første helg i advent.11 deltagere var med på omvisning i kirka og fikk lære om både nattverd, dåp, bibel, orgel og kirketekstiler. Det mest spennende var turen i tårnet.

Borge menighet fikk sitt arrangement andre helga i januar, også her var det omvisning, det var lommelyktkonkuranse i kirkerommet og tur i tårnet sammen med de 8 deltagerne.

En tradisjon på Lys Våken er å dekorere lys. Det ble mange flotte kubbelys med symboler, tekst og dekorasjoner. I Borge ble lysene brukt under prosesjonen på gudstjenesten, og også i Buksnes var det flott lysprosesjon.

Vinterværet til glede og besvær

I Adventhelga lavet snøen ned, dette gav store muligheter for leking ute. Buksnes-gjengen utnyttet dette både i når det var grilling på lørdagskvelden og før gudstjenesten søndag. I Borge derimot gjorde sterk vind uteliv helt umulig. Glatt og vanskelig føre skapte utfordringer for de som kom innom Borge kirke og de som skulle på gudstjeneste. Den planlagte grillingen i skogen ble til stekte pølser servert i Menighetssalen, men med med koselig stemning av levende lys.

Overnatting i kirkerommet

Alle fikk ordnet seg fint i kirkerommet. Noen sov veldig godt, mens andre slet med innsovingen. Noen trodde at de ikke hadde lukket et øye, men noe soving ble det på alle. Det er en spesiell stemning å overnatte i det store kirkerommet, et sted å høre hjemme. I Buksnes kirke ble det dekket til adventfrokost

Avslutning med gudstjeneste

På gudstjenesten bidro Lys Våken gjengen både med sang, bønn og lesning. Prosesjon der alle deltagere og ledere er med, er også en tradisjon. Under evalueringen kom det frem blant annet ønske om at Lys Våken kunne vært over et lenger tidspunkt og at de ville komme igjen.

Lys våken er for 11-12 åringer, og de inviteres bare en gang. Neste mulighet er Tween festivalen som er for alle som går i 5. - 7. klasse.

Hjertelig velkommen tilbake da!