Du er her: Forsiden > Vis artikkel

Samefolkets dag i Hol kirke

Publisert: 03/02-2017 av Marit Plener Gran

Velkommen til å feire Samefolkets dag 6. februar kl. 18.00 med gudstjeneste i Hol kirke.

Tradisjonen  tro feirer vi Samefolkets dag med gudstjeneste for hele Lofoten prosti i Hol kirke. Vi vil bruke nord-samisk liturgi, men bibeltekster og bønner vil også bli lest på norsk.  Salmene kan også synges både på norsk og samisk.

Alle er velkommen til gudstjenesten og også til kirkekaffen etterpå med kake og kaffe.

Samefolkets dag, 6. februar, er en merkedag i vår kirke og i kirkeåret, og Kirkerådet anbefaler alle menigheter å markere denne dagen - også for å løfte fram det samiske språk og den samiske kulturen som en naturlig del av vårt land og vår kirke.  På kirken.no er det mulig å lese mer om Samefolkets dag og arrangementer rundt dagen.