Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Forsiden > Vis artikkel


Borge/BorgeKirke/25-aars-jubileum/mange-folk.JPG

25-års jubileum i Borge - en liten billedkavalkade

Publisert: 28/05-2012 av Arne Tveit

Denne helgen har Borge kirke feiret sitt 25-års jubileum. Skolene og barnehagene startet fredag (egen sak). Lørdag kveld var det fest i menighetssalen, søndag festgudstjeneste. Det har vært rikholdige programmer med høy kunstnerisk kvalitet. Helgen har vist at det bor mange flinke folk i bygda. Enda mer har den bevist at folket her er glade i kirka si! I løpet av 3 dager har over 900 mennesker vært med på feiringen. 

Jubileumsfest lørdag

Alle bord i menighetssalen var dekket i god tid før klokken 19 når festen skulle starte - men lenge før det skjønte en at det ble for liten plass. Her var det bare å finne frem alt som var av bord og stoler. Resten benket seg i kirkebenkene. 

Borge kirke jubileum

Elisabeth Børresen var formann i menighetsrådet den gangen Borge kirke ble bygget. Hun var med i jubileumskomiteen nå, og ledet festen med et glimt i øyet. Her i samtale med sokneprest Frode Wigum.

Borge kirke jubileum

Haukland skole finnes ikke lenger, men Haukland skole- og ungdomskorps er absolutt tilstede fremdeles. De er viktige bidragsytere i flere kirkebegivenheter gjennom året, og deltok med flere nummere under festen. 

Borge kirke jubileum

Salig Blanding er - som navnet antyder - et kor med et vidt repertoar - de deltok både under festen lørdag go gudstjenesten søndag.

Borge kirke jubileum

Organist i Borge, Stamsund og Valberg, Ken-Gøran Mikkelsen, har mange ganger bevist sin store spennvidde og sine flotte evner. Denne helgen har han utfoldet seg på mange områder. Han spilte mange spennende orgelstykker, han spilte orgel og blåseinstrument samtidig, han var solist sammen med Borge Brass Band. Men samtidig var han kordirigent og han hadde arrangert mange av sangene og musikkstykkene som ble fremført. 

Borge kirke jubileum

Borge kirke jubileum

Det innslaget mange satte mest pris på under jubileumsfesten, var kveldens fest-tale, holdt av tidligere sokneprest Bjørn Mathiassen. Han fortalte historien om da den forrige kirka brant ned, gjennom planleggingen og byggingen av den nye kirka. For noen var det oppfirsking av gammel kunnskap, for andre var det mye nytt å lære. Den gangen var det mye diskusjoner om den nye kirka skulle være en kopi av gammel-kirka, eller om en skulle bygge en ny kirke for en ny tid. I dag er alle glad for at en valgte den siste løsningen. Uten en svært dyktig sokneprest Mathiassen er det langt fra sikkert at Borge hadde fått et så flott kirkebygg som de har i dag. Per Johan Høyen, som satt som medlem i byggekomiteen den gangen for 25 år siden, bekreftet dette i sin hilsen. 

Så var det tid for hilsener. Biskopen og ordføreren gratulerte Borgfjerdingene med jubileet, og berømmet den store oppslutningen om kirka. 

Prosten holdt tale der hun takket alle - både frivillige og ansatte, for den innsatsen de legger ned for at folk skal kunne komme og trives i denne kirka. Det er ikke nok med et fint kirkebygg - en trenger også noen som fyller bygget med innhold. 

Borge kirke jubileum

Borge kirke jubileumLederen i Vestvågøy kirkelige fellesråd holdt tale der hun berømmet det gode samarbeidet mellom fellesrådet og befolkningen i Borge. Kirka er menigheten sin eiendom. Kirkelig fellesråd har ansvar for å forvalte kirkebygget på vegne av menigheten. De siste årene har fellesrådet brukt over 2 millioner kroner på oppussing av Borge kirke. Samtidig har medlemmene i Borge gjennom stor dugnadsinnsats og gaver gitt et veldig viktig bidrag til at kirka fremstår så bra som den er i dag. Fellesrådet vil alltid ha begrenset med midler. Et godt samarbeid mellom fellesrådet og kirkens medlemmer er derfor en viktig suksessfaktor. Fremdeles gjenstår det noe dugnadsinnsats som er planlagt i nær fremtid.

Jubileumsgudstjeneste søndag:

Med så stor oppslutning på festen sent lørdag kveld var det flere av oss som var spente på oppslutningen om jubileumsgudstjenesten søndag - men også denne dagen fyltes kirken med mer enn 300 feststemte mennesker, mange i bunad eller annen finstas.

Borge kirke jubileum

Borge Brass Band stemte i preludiet mens speiderne ledet prosesjonen inn. De spilte også flere stykker gjennom gudstjenesten, og akkompagnerte salmesangen sammen med orglet.

Borge kirke jubileum

Speiderne holdt "flaggvakt" gjennom hele gudstjenesten.

Borge kirke jubileum

Salig Blanding og Lofotr Kantori sang.

Borge kirke jubileum

Borge kirkes barnekor er et prosjektkor som samles til noen øvelser før store høytider og store begivenheter. Helgen før jubileet var de i Harstad på sin årlige turne, med grottebad og opptreden som faste innslag. Koret har en stor sangglede og entusiasme.

Borge kirke jubileum

Biskopen holdt preken. Første pinsedag var den dagen Den Hellige Ånd kom til oss. Vi husker historien om når disiplene kunne fortelle evangeliet slik at alle som var tilstede kunne forstå, de hørte tale på sine egne morsmål.

En viktig setning fra prekenen som mange vil huske er: Den Hellige Ånd skaper mangfold og holder samtidig sammen.  Når vi ser på den kristne kirke i verden i dag, ser vi at vi er delt i mange kirkesamfunn som tenker ulikt om en del ting. Samtidig er vi enige om det viktigste - frelsen i troen på Jesus som døde på korset for oss. Derfor kan vi stå sammen og heie på hverandre selv om vi hører hjemme i hvert vårt kirkesamfunn.

Borge kirke jubileum

Jubileumsgave:

Når noen feirer bursdag eller jubileum, er det vanlig med en jubileumsgave. Menighetsrådet har bestemt at jubileumsgaven til kirken skal være en ny kirkeløper. Den gamle er helt utslitt. Det er bestemt at en skal kjøpe god norsk kvalitet. En teppeprøve henger i våpenhuset. Totalt koster en slik løper 80 000,- kroner. I løpet av jubileumshelgen nådde en helt opp til 60 000,-, så nå mangler det "bare" 20 000,- kroner før en er i mål. Planen er å nå 80 000,- kroner før jubileumsåret er omme.

Livskreftig kirke:

25-års-jubileumshelgen for Borge kirke er over. Helgen har vist at dette er en høyst oppegående jubilant - en kirke som også i tiårene som kommer vil være et samlingspunkt for folket i Borge: i glede, i fest, men også i alvor og sorg - og i dagliglivet.


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web