Meny Borge

Konfirmasjonsbilder
Inne i Borge kirke
Om kirkene
Borge menighetsråd
Gamle bilder
Borge kirkes barnekor

Facebook
 
 

 

Bryllup

Begravelse 

Du er her: Menighet > Borge menighet


BORGE MENIGHET
Borge kirke

Se inne i Borge kirke her med 360°.
Se Borge kirke i omgivelsene rundt her.

Om menigheten
Borge menighet ligger nord på Vestvågøy, og har ca 1700 medlemmer. Det ligger to kirkebygg i menigheten: Borge kirke og Knutstad kapell. Borge har vært kirkestedet siden tidlig middelalder, og det har stått mange kirker på stedet. Etter kirkebrannen i 1983 ble det bygget en ny, moderne arbeidskirke som stod ferdig i 1987. Kirkestedet ligger 15 km nord for Leknes ved E10 mot Svolvær. Menighetens første prest som er omtalt i skriftlige kilder, er Arne prest fra ca 1330. Borge menighet menighet har vært eget prestegjeld siden 1770.

I sommersesongen fungerer Borge kirke som veikirke med ca 10000 besøkende. Det er konsert hver onsdag i kirken i sommersesongen, "Lofoten Sommerkonsertr", som er et populært arrangement. Vi ønsker å være en åpen kirke for "pilegrimmer" fra hele verden.

Som en moderne arbeidskirke har den gode fasciliteter til allsidig bruk. Vi har en fin og praktisk menighetssal, ei mye brukt peisestue og 3 store bomberom i kjelleren. I kirkens underetasje er det også et kontorlandskap, der prest, kantor, diakon, graver og kirketjener har egne kontorer. Da kirken ligger midt i Lofoten, foregår ofte felles kirkelige aktiviteter for Lofoten prosti her.

Lurer du på noe, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på Borge kirkekontor,
tlf 40 44 99 55 / 760 56 730.

Les mer om:

Borge


    Bestille / Avbestille Nyhetsbrev fra http://vestvagoy.kirken.no/  


Vestvågøy kirkelige fellesråd

Org. nr: 977 000 734

Tamyra 24, Leknes

 

 

 

Telefon/sentralbord: 760 56730
  E-post: post(at)vestvagoy.kirken.no  

Layout, design og programmering: Lofoten Web