#kirkapåvestvågøy

2produksjon2017.jpg

Strikkesuksess for tryggere fødsler

Publisert: 25/03-2017 av Kristin Lindberg

Prosjektet "Strikk for tryggere fødsler i Etiopia" har engasjert svært mange kvinner i Lofoten i vinter og torsdag kveld ble det arrangert misjonsfest med innsamling av strikkerier.

Vel 60 personer fra midt- og vest-Lofoten møttes torsdag kveld på menighetshuset på Leknes til misjonsfest med fokus på NMS (Det norske misjonsselskap) sitt arbeid i Etiopia.  Det var et imponerende syn å se hvor mye flotte strikkerier som var laget til små, nyfødte etiopiske barn: 118 tepper, 464 luer, 154 par sokker, samt endel votter, boddier, bukser og 3 små bamser.  Dett prosjektet har virkelig "truffet Lofotkvinnene hjemme" og mange har sagt noe om hvor godt det var å gjøre noe som de visste noen hadde bruk for.  Det er mye omtanke og mange bønner som er strikket inn i disse plaggene.  Vi retter en STOR TAKK til alle som har bidratt.

Vestvågøy Gospelkor deltok med flott sang og vikarpresten i Buksnes Per Halstein Nielsen fortalte om opplevelser i Etiopia og hvordan norske misjonærer jobber i dag. Bispedømmets misjonskonsulent, Bernt Aanonsen holdt en interessant og tankevekkende andakt hvor han bl.a belyste ordet misjon. Hvordan misjon har lagt grunnlag for demokrati og utvikling gjennom å lære folk å lese, legge til rette for kunnskapsformidling, rent vann og helsehjelp.

Og som seg hør og bør på misjonsfest: det var et velfylt bord med kaker og snitter, og forsamlingen kvitterte med et godt offer til NMS sitt arbeid blandt kvinner i Etiopia.

Selv om strikkeprosjektet vårt er avsluttet nå, vet vi at mange fortsatt strikker.  Vi tar fortsatt i mot og sender en forsendelse til senere.

Og igjen får vi si: Tusen takk til alle som har bidratt!

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001