#kirkapåvestvågøy

stamsund-taarn-2.jpg

Stamsund kirke - oppstart rehabilitering 24. april

Publisert: 24/03-2017 av Anne Lise Haakestad

Etter mange års arbeid for å kartlegge og få finansiering, ble det i dag inngått kontrakt med firmaet Fasaderenovering as fra Bodø om utvendig rehabilitering av Stamsund kirke. Vi er svært fornøyd med at arbeidet på kirken starter opp.

Fasaderenovering as begynner på arbeidet den 24.april. Da starter riggingen for å utføre et omfattende utvendig arbeid. Fasaderenovering as har samarbeid med flere firma i Lofoten som Finstad Glass, Østbø og Byggesystemer.

Kirka er et betongbygg, slik at det vil medføre bråk og støv, og delvis stenging av området rundt kirka. Men vi tror at befolkningen i Stamsund ser fram til å få en kirke som kan framstå som en perle for stedet, og vil tåle de ulemper som vil være i perioden.

Så lenge arbeidet pågår, vil kirka være stengt. Men tilgangen til Urnelunden på baksiden vil stort sett være åpen hele tiden. Nå arbeidet med sandblåsing av murer og baksiden av bygget pågår, må kirkengården også tidvis være stengt for besøk av sikkerhetsmessige årsaker.

Begravelser
Det blir ingen begravelser fra kirka i perioden arbeidet foregår. Men vi har 4 andre kirkebygg og Knutstad kapell som alle er fine bygg. Mange har tilknytting til alle områder på Vestvågøy og det er bare til å velge den kirka en ønsker seremonien fra. Og valg av kirkegård er helt uavhengig av hvor seremonien foregår.

Gudstjenester
Gudstjenestene som er planlagt i Stamsund kirke, blir primært lagt til Valberg kirke i perioden. Det gjelder f.eks konfirmasjonen som skal være den 14.mai. Der er allerede konfirmanter og foreldre orientert. Den tradisjonnelle 01.mai gudstjenesten og gudstjenesten på 17.mai har allerede vært diskutert og det blir nok enighet i Stamsund på hvordan det skal gjennomføres.

Innvendig reabilitering av kirken blir det ikke i denne runden, men det er stort behov pga skader, sopp og sikkerhetsmessig hensyn knyttet til eletrisk anlegg ol. Men når vi vet at bygget står og er tett, kan dette arbeidet gjøres.

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001