#kirkapåvestvågøy

Vikingmuseet.jpg

Keltisk messe på høvingshuset på Borg

Publisert: 09/03-2017 av Ken-Gøran Mikkelsen

Søndag 26.mars kl. 16:00 arrangeres den årlige "Keltiske messe" i gildehallen i høvdinghuset på Lofotr.

Keltisk messe er en gudstjenste litt utenom det vanlige. Her smelter mystisk og vakker keltisk musikk, en spennende liturgi og en intens og annerledes atmosfære med levende ild på gulvet i gildehallen sammen til en helt egen opplevelse. Kantor Ken-Gøran Mikkelsen har med seg koret Salig blanding, som sammen med prestevikar Jorunn T. Larsen vil lede denne gudstjenesten.

Keltisk spiritualitet har blitt en viktig inspirasjonskilde for mange i den norsk kirke de siste årene. Det er den religiøse arv som kom til oss fra de britiske øyer sannsynligvis lenge før år 1000, og som er litt annerledes en den andre katolske hovedstrømningen med sete i Roma. Keltisk spiritualitet har en nærhet til naturen, i likhet med det samiske, som gjør at den oppleves ekstra interessant i en nordnorsk sammenheng.

Da ønsker vi alle hjertelig velkommen til en spennende gudstjeneste med masse irsk musikk, gamle keltiske tekster og en spektakulær stemning i gildesalen på Borg, søndag 26.mars kl 16:00.

Keltisk

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730