#kirkapåvestvågøy

lysstomper.jpg

Lysestumper blir til nye lys

Publisert: 08/03-2017 av Kristin Lindberg

I løpet av et år brenner vi mye stearinlys og da blir det også mange lysestumper som går rett i søpla.  Nå kan vårt søppel bli til nye, fine lys som selges for å tenne lys av håp i hjerter til mennesker over hele verden.

NMS gjenbruk, bruktbutikkene til Det norske misjonsselskap,tar i mot lysestumper som sendes til Knausen lysstøperi i Melhus.  Her støpes de om til kvalitetslys, som i neste omgang selges i bruktbutikkene og gir inntekter til NMS sitt arbeid.

Knausen lysstøperi drives av medarbeidere som jobber dugnad, i likhet med alle andre medarbeidere i NMS gjenbruk.  Rundt 20 personer jobber en til tre dager i uka.  Produksjonen er i gang omlag 25 uker i året.

Årsproduksjonen er for tiden 230 000 lys, og det trengs ca 25 m3 lysestumper.  Lysene, som er gjennomfarget, lages i mange farger og former; stavlys, kubber,kjegler, helligtrekongerslys.  I tillegg lages det tennbrikker.

Knausen Lysstøperi startet opp i 2002 og lyssalget er stadig økende.  Derfor er også behovet for stearin økende.

I Nordland finnes NMS gjenbruk i Bodø.  Vil du være med å støtte dette flotte arbeidet og samtidig kjenne på "godfølelsen" ved å bidra til resirkulering av søppel, kan du levere stearin hos

NMS gjenbruk, Torvgata 1 (sidegt rett overfor Glasshuset), Bodø

Åpningstider:Tirsdag - fredag kl.12 - 16