#kirkapåvestvågøy

Hol/100_0014-liten.jpg

En regnbue over fastetiden

Publisert: 24/02-2017 av Marit Plener Gran

Velkommen til samlinger i Hol kirke hver onsdag i fastetiden

En regnbue over fastetiden!

Hvert år vender fastetiden trofast tilbake - som en tid for bønn og handling.

I år inviterer vi til samlinger rundt Kirkens Nødhjelps "Regnbuebønn". Vi håper det er samlinger som kan gi rom for stillhet og ettetanke, til hvile og utfordring.

Samlingene blir i Hol kirke hver onsdag i fastetiden; kl. 20.00-20.30.  Første samling er 1. mars.

Fastetiden er en tid som kan gi rom for fordypning og gjennom syv uker skal vi tenne 7 regnbuefargede lys ett for ett, til hele regnbuen lyser. Det at vi bruker så mange uker minner oss om at vi er en del av historien og er forbundet med andre tider og steder. Tradisjon er derfor et nøkkelord på hver samling, det handler om arvegods og skatter som andre har velsignet oss med.

De syv fargene minner oss også om verdens mangfold og helhet, om hvor dyrebart mangfoldet er og hvor skjør helheten er - og hvor viktig det er at vi er med å ta vare på og kjempe for dette. Kamp er også et nøkkelord for de syv fargene.

Vi tenner også syv lys for håpet.  Uke for uke skal vi tenne nye lys, helt til det skinner av alle regnbuens farger.  Til sammen  representerer fargene verden, og lysene som blir tent, står for håpet.  De syv lysene minner oss om alt som gir håp. Håp er det viktigste nøkkelordet for alle samlingene.

Velkommen til å gi rom i hverdagen for fastetidens velsignelser og utfordringer!

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001