#kirkapåvestvågøy

etiostrikk2.jpg

Strikk for tryggere fødsler

Publisert: 13/01-2017 av Kristin Lindberg

Fødestuer i Etiopia har stort behov for ulltepper og luer til nyfødte. Teppene har redusert spebarnsdødeligheta og motivert kvinner til å oppsøke fødselshjelp, i et land hvor mange tradisjonelt føder alene.  Vil du være med på en stor strikkedugnad?

I desembernummeret av MT (Misjonstidene, bladet til Det Norske Misjonsselskap) fortelles det om et strikkeprosjekt som ble satt i gang ved hjelp av facebooksiden "Knitting for safe motherhood", hvor folk ble oppfordret til å strikke babytepper og luer som kunne deles ut til kvinner i Etiopia som kom til helsesentrene for å føde.

Responsen har vært god og det man ser er at disse, for oss enkle gavene, blir livsviktige bidrag for å få spedbarnsdødeligheta ned, reduserer alvorlige fødselskader hos barselkvinnene og man får økt mulighet til å gi veiledning om ernæring og hygiene. "Når mødrene kommer til helsesentret for å føde, har de færreste noe med seg til det nyfødte barnet.  Man vet jo aldri om det kommer til å overleve.  Da er det godt å få tepper og luer.   Denne lille gaven har for mange blitt en stor motivasjon til å oppsøke hjelp" sier Sonja Kuspert, som jobber med kvinnerettet bistand for NMS i Etiopia.

Nå er det tatt initiativ til strikkedugnad og alle som kan tenke seg å være med på dette viktige arbeidet er velkommen.  Noen strikker hjemme hos seg selv, noen møtes sammen med flere til en sosial sammenkomst, kanskje kan noen dra i gang en strikkekafe i vinter?  Her er det mange muligheter, alt etter hva den enkelte syns passer for seg.

Tepper: Legg opp 3 masker. Øk en maske i starten av hver pinne, rillestrikk.  Strikk til det er passe stort, da feller du en maske pr.pinne, til det er 3 masker igjen. Øk igjen og strikk en trekant til hette.  På hetten kan det godt være ribbestrikk siste cm. Mål ca.70 x 70 cm. Strikk i mykt ullgarn.

Luer: Legg opp 76 - 80 masker (Garn til pinne nr.3). Strikk 2 rett/ 2 vrang. 20 - 25 cm. Mykt ullgarn.

Strikkeplaggene kan leveres på menighetskontorene i Flakstad/Moskenes, Hol/Buksnes, Borge, Valberg/Stamsund, kafeen på Dag-og velferdssentret i Stamsund, til kirkelig tilsatte eller til Turid Pedersen eller Kristin Lindberg.

Utpå våren inviteres det til misjonsfest med fokus på dette viktige arbeidet i Etiopia og da teller vi opp hva vi har fått inn.

Vestvågøy kirkelige fellesråd Org. nr 977 000 734 Sentralbord: 760 56730
Postboks 203 Besøksadresse Telefax: 760 56001