proeysen_platecover.jpg

Prøysen-kveld i Valbergstua 18. november kl 18

Publisert: 05/11-2018 av Mona Sveum

«Du ska få en dag i mårå»

Et møte  med kjente sanger av Alf Prøysen

PRØYSENKVELD I VALBERGSTUA

søndag 18. november kl. 18.00

i regi av  Valberg Bygdelag og Valberg menighet

Kom og syng!

Alf Prøysen er en av våre mest kjære visediktere. Han har satt sitt preg på flere generasjoner med sine viser, barnetimen i radioen og opptredner på TV. Hans tekster hadde noe i seg som var for mer enn øyeblikket,- de var skapt for ettertiden «for den dag i mårå». Det er mirakuløst!

Han var Askeladden som fikk kongeriket til å le. Narren, som mange oppfattet ham som avslørte både seg selv og andre med «fæintkjeft» og et skjevt smil. Og han nådde med det langt ut over Norges grenser. Han fortjener en plass blant våre store diktere.

Alf Prøysen hadde et genuint varmt blikk for alle mennesker. I en situasjon av alminnelighet gir han den enkelte av oss en mulighet til å kjenne seg igjen. Det føles som vår egen opplevelse, vår egen erfaring når han beskriver mennekser og situasjonene de er i. Han får lyset «over furukrona» til å være et tegn for alle som har en tung dag, eller har en gjerning ugjort.

I Valbergstua søndag 18. november deltar organist Helge Vikjord og tidligere sogneprest Aud Meaas Sigurdsen. Og alle får være med å synge et knippe av Prøysens kjente sanger.

Varmt velkommen!