Hol/hol-ute.jpg

Velkommen til temagudstjeneste i Hol kirke

Publisert: 12/10-2018 av Marit Plener Gran

Søndag 14.okt. kl. 11.00 feirer vi temagudstjeneste i Hol kirke med tema: "...da skal du ikke være hardhjertet og ikke lukke hånden....

Wnche Bolle som har vært flere ganger i Hellas for å hjelpe til i leirer for flyktninger, vil fortelle om opplevelser derfra.

Med utgangspunkt i søndagens tekster om ikke å lukke hånden og hjertet for mennesker i nød, vil vi fokuser på hvorda frykt kan få oss til å stenge igjen for mennesker som lider og hva vi kan gjøre for å motvirke det.

Generalsekretær i Kirkens Verdensråd Olav Fykse Tveit, tok for noen dager siden et knallhardt oppgjør med politikere som utnytter vår frykt for det fremmede, og som dermed i særlig grad rammer flyktninger og migranter.

Det er menneskelig å føle frykt, sier han. Det er en naturlig reaksjon for å beskytte oss selv og de vi elsker.  Men frykt kan også utnyttes til å splitte og poalisere og skape mer frykt.  Han understreker at "kjærlighet driver frykten ut", og kirken skal stå for nestekjærlighet og rettferdighet.

Velkommen til en viktig og utfordrende gudstjeneste, der vi i fellesskap kan hjelpe hverandre på veien viedere.