Kirka på Vestvågøy

20180807_113506_2.jpg

Gamle briller som ligger og samler støv?

Publisert: 07/08-2018 av Kristin Lindberg

Har du gamle, brukbare briller liggende i skuffen, som bare samler støv, men som du syns det er for galt å kaste i søppla?

Den svenske organisasjonen Vision for all, som også har norsk avdeling, samler inn brukte briller.  På frivillig basis oppsøker optikere og andre interesserte, mennesker som ikke har mulighet til å skaffe seg briller.  Brillene får nye eiere og mange mennesker får en ny hverdag med økt livskvalitet.  Gjennom våre avlagte briller kan mange både få mulighet til å studere og skaffe seg arbeid, og slik få et nytt liv. Jorunn Tetlie og Kristin Lindberg konstaterer at det allerede er kommet inn endel eksemplarer.

Organisasjonen jobber med prosjekter i Sør-Amerika, Afrika og Øst-Europa, og de jobber også blant hjemløse i Stockholm.

Lena som bor i Stockholm, men som har sine røtter på Vestresand og ferierer her nå, organiserer innsamling av brukte briller.  Så dersom du har gamle briller som du ønsker skal "få nytt liv" og på den måten hjelpe mennesker til å få nytt syn, kan du levere brillene på Vestvågøy kirkekontor (Menighetshuset, Leknes) Tamyra 24, mandag - fredag kl.10 - 14, senest mandag 20 august.

Har du spørsmål, ta kontakt med diakoniarbeider i Buksnes, Kristin Lindberg, tlf 97 63 53 01