Kirka på Vestvågøy

Buksnes/Buksnes_kirke/Orgelet_i_Buksnes.jpg

Orgeljubileum i Buksnes kirke - 20 år Ryde & Berg orgel

Publisert: 11/03-2018 av Andrey Pirozhkov

I år er det 20 år siden Buksnes kirke fikk et nytt orgel. Etter utrettelig og entusiastisk innsats fra menigheten og musikklivet på Vestvågøy ble Buksnes menighet i 1998 endelig belønnet med installasjon av et nytt orgel i kirka. Instrumentet ble Ryde & Berg orgelbyggeri (som holder til i Fredrikstad og er Norges største orgelbyggeri) sitt opus 40, med 25 stemmer, fordelt på to manualer (hovedverk og svellverk) og pedal. Siden 1998 har dette orgelet fulgt menigheten i glede og sorg og dessuten fungert som konsertinstrument. Organist Andrey Pirozhkov og Buksnes menighet ønsker å markere denne gledelige begivenheten med en musikalsk uke nå før Palmesøndagen. Det vil være anledning til å oppleve orgelet ved flere anledninger.

På tirsdag kveld, 20. 3. 2018, kl 19.00, blir det orgelkonsert i Buksnes kirke der Andrey Pirozhkov ønsker å glede menigheten og musikkinteresserte med store orgelverk, deriblant den berømte Passacaglia c-moll av Johann Sebastian Bach og Suite gothique av franske Léon Boëllmann. Inngangen er gratis, det vil bli tatt opp en kollekt ved utgangen som skal gå til fasteaksjonen.

Dagen etter, på onsdag, 21. 3. 2018, kl 19.00, blir det salmekveld i Buksnes kirke med Buksnes kirkekor, også her vil det være anledning til å høre noen orgelstykker underveis. Kristin Lindberg blir å lede gjennom kvelden.

På fredag kveld, 23. 3. 2018, kl 19.00, blir det igjen orgelkonsert med Jeremy Blandford fra Vågan og Andrey Pirozhkov. De vil spille både hver for seg og også sammen, nemlig noen firehendige barokke og klassiske orgelverk, en sjelden opplevelse. Jeremy Blandford tar dessuten med seg orgelstykker av Henry Purcell og Edward Elgar. Inngangen er gratis med en kollekt ved utgangen, til støtte for musikklivet i Buksnes kirke.

Og til slutten vil det være Åpen kirke på lørdag, 24. 3. 2018, kl 14.00, der man vil kunne oppleve øyas organister Ken-Gøran Mikkelsen, Helge Vikjord og Andrey Pirozhkov og igjen Jeremy Blandford ved orgelet med en uhøytidelig blanding av forskjellige typer orgelmusikk. Også her vil det være mulighet til å støtte musikklivet med en gave ved utgangen. Sist men ikke minst gjør orgelet sin tjeneste under søndagsgudstjenesten på Palmesøndagen, 25. 3. 2018.

Hjertelig velkommen til en musikalsk fest i Buksnes kirke!